Foto: Sputnik/Scanpix

Starptautiskās Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmums atcelt Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) diskvalifikācijas 28 Krievijas sportistiem nepierāda, ka viņi ir pilnībā nevainīgi, paziņoja SOK.

Jau vēstīts, ka CAS ceturtdien apmierināja 28 no 42 Krievijas sportistu apelācijām pret SOK piespriesto diskvalifikāciju no olimpiskajām spēlēm. Tomēr diskvalifikāciju atcelšana vēl nenozīmē, ka šie 28 sportisti tiks pielaisti Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, jo viņiem nepieciešams SOK ielūgums.

SOK savā paziņojumā norāda, ka CAS lēmums nenozīmē to, ka šie 28 sportisti ir pilnībā nevainīgi. Turklāt 11 sportistu daļēji apmierinātās apelācijas skaidri parādot to, ka Krievijā pastāvēja sistemātiska manipulācija ar Soču olimpisko spēļu analīzēm. SOK ir neapmierināta, ka CAS pieņēma lēmumu par diskvalifikāciju atcelšanu.

SOK izanalizēs pieņemto lēmumu un apsvērs iespēju vērsties Šveices Federālajā tribunālā.

Savukārt Krievijas vicepremjers Vitālijs Mutko sacīja, ka Krievija ir gatava tiesāties, lai panāktu, ka šie 28 sportisti tiktu pielaisti Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Viņš arī uzsvēra, ka šo sportistu labais vārds ir atjaunots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!