Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ziemeļkorejas lēmums piedalīties Ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā Dienvidkorejā ir "liels solis uz priekšu", otrdien paziņojis Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs.

Seulas un Phenjanas tiešajās sarunās Ziemeļkoreja otrdien apliecināja gatavību sūtīt uz Olimpiādi savu delegāciju, kas sastāvēs no sportistiem, augsta ranga amatpersonā, līdzjutējiem un žurnālistiem.

SOK preses pārstāvis sacīja, ka komiteja tagad gaida oficiālos ziņojumus un ierosinājumus no Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas otrdienas tikšanās.

"Pēc tam SOK detalizēti apspriedīs šos priekšlikumus, kas attiecas uz piedalīšanos, sportistu skaitu un vārdiem (..) un piedalīšanās formātu (karogu, himnu, ceremonijas utt.)," norādīja SOK prese pārstāvis.

"Mēs turpināsim šīs diskusijas pozitīvā un konstruktīvā veidā. Pēc šīm konsultācijām SOK valde pieņems attiecīgus lēmumus," viņš piebilda.

Iepriekšējo reizi Ziemeļkoreja Ziemas olimpiskajās spēlēs piedalījās 2010.gadā Vankūverā, kad pa vienam tās pārstāvim startēja daiļslidošanā un ātrslidošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!