Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vācijas sportisti aizņēma visas trīs godalgotās vietas Phjončhanas olimpisko spēļu sacensībās Ziemeļu divcīņā uz lielā tramplīna.

Zelta medaļu izcīnīja Johaness Ridzeks, kurš par 0,4 sekundēm apsteidza Fabianu Rīsli, bet Phjončhanā vienu zelta medaļu jau ieguvušais Ēriks Frencels šoreiz bija spiests samierināties ar bronzu.

Cīņa par zeltu ilga līda pat pēdējam 10 km slēpojuma kilometram, kad konkurentiem izdevās apsteigt japāni Akito Vatabi, kurš bija līderis pēc tramplīnlēkšanas disciplīnas. Distances beigās Vatabem garām tika vāciešu trio un norvēģis Jarls Magnuss Rībers, kurš gan neizturēja pretinieku tempu un finišēja ceturtais, tikai 2,8 sekundes aiz uzvarētāja Ridzeka.

Akito Vatabe ieņēma piekto vietu, finišējot 12,5 sekundes aiz uzvarētāja.

No Igaunijas sportistiem atkal labākais bija Kristijans Ilvess, kurš ieņēma 28. vietu, kamēr viņa tautietis Karls-Auguts Trīsma palika 45. Finišu sasniedza 47 no 48 startējušajiem sportistiem.

Kā ziņojām, Ziemeļu divcīņas pirmajās sacensībās uz mazā tramplīna uzvarēja Ēriks Frencels, Ridzeks bija piektais, bet Fabians Rīsle — septītais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!