Gatavojoties 2018. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, LMT viedtelevīzija piedāvā raidījumu "Olimpiskais izaicinājums" par Latvijas labākajiem sportistiem un viņu ceļu līdz nozīmīgajam startam. Olimpiskais reportieris jeb "ziemas Rokijs" Edgars Buļs šajā epizodē turpina kalnu iekarošanu kopā ar kalnu slēpošanas sportistiem Kristapu Zvejnieku un Leldi Gasūnu. Vai treniņi profesionāļu vadībā aizvedīs Buļu līdz startam Baltijas kausā, redzams jaunākajā izaicinājuma sērijā.

Šajā raidījuma epizodē Edgars Buļs ieskatās Latvijas kalnu slēpotāju treniņos Lietuvas pilsētas Druskininki "Snow Arena" trasēs un apgūst slēpju aprūpi kopā ar Kristapu Zvejnieku. Kristaps, kurš vienā treniņā nobrauc četrus pārus slēpju, ieteiks, kā amatieriem rūpēties par savu ekipējumu, lai slēpes slīd ātrāk un pagriezieni izdodas īpaši asi.

Savukārt intensīvā iesildīšanās treniņā ar Leldi Gasūnu cietīs ne tikai Edgara Buļa muskuļi, bet arī tiks sagāztas "Snow Arena" ģērbtuves. Vai pēc jaudīgā treniņa olimpiskais reportieris būs gatavs kvalifikācijai Baltijas kausa posmā un varēs palīdzēt Latvijas komandai, noskaidrosim izaicinājuma nobrauciena laikā.

Intervijās ar sportistiem Edgars noskaidros, kādas ir sajūtas pēc pirmajiem sezonas startiem un prognozes rezultātiem Olimpiādē. Traumas, agrie rīta treniņi, gari pārbraucieni pie stūres un trases iepazīšana tikai īsi pirms starta ir daļa no sportistu cīņas ar sevi ceļā uz uzvarām. Vai Leldei Gasūnai lielākie sasniegumi vēl tikai priekšā un kā Kristaps Zvejnieks tiek galā ar stresu pirms startiem, uzzināsim no pašiem sportistiem.

Raidījuma "Olimpiskais izaicinājums" 13 sērijās stāstīs, kā Latvijas ziemas sporta veidu izcilākie atlēti gatavojas savas sezonas vai pat karjeras nozīmīgākajām sacensībām - Olimpiskajām spēlēm.

Skatītāji aicināti atbalstīt mūsu olimpiešus un iesaistīties "Twitter" diskusijās ar tēmturi #LatvijaKorejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!