Foto: AP/Scanpix/LETA

2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nepiedalīsies liela daļa Krievijas sportistu, kuriem arēnā būtu jāienāk zem Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) karoga un kā neitrālu atlētu komandai, vēsta vietējie mediji.

Vairāku sporta veidu pārstāvji ceremonijā nepiedalīsies sacensību grafika dēļ, piemēram, Krievijas hokeja izlase jau iepriekš zināja, ka atklāšanā nebūs, jo nākamajā dienā tai paredzēts aizvadīt pārbaudes spēli. Savukārt daiļslidotājiem atklāšanas dienā jau notiks komandu sacensības, saviem startiem gatavosies arī krievu šorttrekisti, kamaniņu braucēji un kērlingisti, kam uz starta jāiziet nākamajā dienā pēc atklāšanas, uz vietas noskaidrojis izdevums "Sport Ekspress".

Tas, ka atklāšanas ceremonijā, kas ilgst gandrīz četras stundas, nepiedalās sportisti, kam tuvāko dienu laikā ir jāuzsāk olimpiskās sacensības, ir ierasta prakse. Tāpat daļa no olimpiešiem, kam sacensības sākas vēlāk, spēļu norises vietā ierodas pēc atklāšanas.

Krievijas Olimpiskā komiteja (KOK) savukārt pavēstījusi, ka Phjončhanas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā piedalīsies 70 – 75 Krievijas sportisti: hokejisti, snovbordisti, kamaniņu sportisti, tramplīnlēcēji, frīstailsti, bobslejisti, skeletonisti un ātrslidotāji. Kopumā Krievijas olimpiskajā izlasē ir 169 sportisti.

"Sport Ekspress" no Korejas ziņo, ka atklāšanas ceremoniju ignorēs biatlonisti un distanču slēpotāji, kuru pārstāvji nav atklājuši atteikuma iemeslu.

Sportistiem "neesot vēlmes" iziet arēnā zem SOK karoga, daudzus biedē izsvilpšana, citus — pārmetumi no Krievijas par patriotisma trūkumu vai līdzdalību kaut kādā "zaudētāju akcijā", norāda izdevums.

Krievijas delegācijai stadionā būtu jāiznāk starp Austriju un Uzbekistānu, bet SOK karogu nesīs nevis kāds no krievu sportistiem, bet gan spēļu rīkotāju izvēlēts brīvprātīgais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!