Foto: Publicitātes foto

Ar svinīgo gājienu, piedaloties Valmieras pašvaldības vadītāja vietniekam Ričardam Gailumam, 60 labākajām Latgales un Vidzemes klasēm, reklāmu varoņiem Zī un Zē, spēļu organizatoriem un atbalstītājiem, tika atklāts Latvijas vērienīgāko skolēnu sporta un prāta spēļu "ZZ Čempionāta" pirmais pusfināls.

Spēļu pusfināli no 27. līdz 29. aprīlim norisināsies Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā, kopumā pulcējot 180 līdz pusfinālam nonākušas klases.

"Mums ir patiess gods, ka šīs dienas Valmierā pulcēsies reģionu radošākie, erudītākie un atraktīvākie bērni un jaunieši. "ZZ Čempionāts" Valmierā izvērsās par īstu reģionālo skolēnu festivālu, kas palīdz radīt jauniešiem veselīgu vidi, kurā augt un attīstīties. Visi skolēni, kas tika tik tālu, jau ir uzvarētāji. Novēlu gan bērniem un jauniešiem, gan viņu skolotājiem izturību un veiksmi pusfinālos," "ZZ Čempionāta" dalībniekus sveica Valmieras pašvaldības vadītāja vietnieks Ričards Gailums.

"Latvijas vērienīgākajām skolēnu sporta un prāta spēlēm "ZZ Čempionāts" šogad ir lielā jubileja – desmitgade. Esmu gandarīts, ka desmit gadu laikā mums ir izdevies izaudzināt jaunu Latvijas paaudzi, sniedzot bērniem un jauniešiem fantastisko iespēju izpaust sevi un uzdrīkstēties, pārliecināties savos spēkos, kā arī mācīties savstarpējo cieņu, toleranci un saliedētu komandas darbu. Par uzvarētāju šodien var kļūt ikviens, jo ne vienmēr galvenais ir tikt finālā, bieži daudz vērtīgāka ir pieredze un neaizmirstamās emocijas, ko skolēni gūst, strādājot kā viena komanda – viens vesels," stāsta "ZZ Čempionāta" vadītājs Raivo Rosts.

Kopumā šogad norisināsies deviņi "ZZ Čempionāta" pusfināli, tajos piedaloties 540 Latvijas labākajām klasēm. Jubilejas gadā katru pusfinālu vadīs savs vadītājs, kas uzmundrinās un atbalstīs skolēnus. Pirmos pusfinālus, kas šodien jau startēja Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā un Sajūtu parkā, atklāja TV zvaigzne Renārs Zeltiņš. Vadītāju "stafeti" pārņems TV personība Lelde Lietaviete un Edmunds Rasmanis no grupas PeR. Savukārt Zemgales reģiona un lielākā daļa Rīgas skolu pusfinālus aizvadīs Jelgavā, Zemgales Olimpiskā centra stadionā, no 11. līdz 13. maijam kopā ar TV personību Uģi Jokstu, dziedātāju Agnesi Rakovsku un fitnesa ekspertu Kasparu Ozoliņu. Noslēdzošā pusfinālu sērija norisināsies 16.-18.maijā, skaistajā piejūras pilsētā Liepājā, kur Daugavas stadionā satiksies labākās Latgales un arī daļa Rīgas reģiona skolu. Liepājas pusfinālus vadīs žurnālists Oskars Lepers, mūziķis Valters Frīdenbergs un TV personība Ketija Šēnberga.

"ZZ Čempionāta"mērķis ir popularizēt fiziski aktīvu un radošu dzīvesveidu jauniešu vidū, kā arī mudināt skolēnus uz savstarpējo sadarbību, cieņu un saliedētību. Šogad dalībai pieteicās vairāk nekā 2000 klases, aptverot 106 no 110 Latvijas novadiem. Spēles jau desmito gadu organizē mobilo sakaru zīmols "Zelta Zivtiņa" sadarbībā ar jauniešu organizāciju "Avantis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!