Foto: Publicitātes foto
Jau sestdien, 28. maijā, "ZZ Festivāla" ietvaros norisināsies Baltijas mēroga bērnu un jauniešu konkursa "ZZ Talanti" fināls, kurā 11 talantīgākie Latvijas, Lietuvas un Igaunijas skolēni cīnīsies par galveno balvu – 1000 eiro sava talanta attīstīšanai, kā arī viedtālruņiem no Huawei.

Konkursa finālisti ir veiksmīgi izturējuši gan online balsošanu, nopelnot sabiedrības atzinumu, gan arī klātienes atlasi, kas norisinājās 21. maijā, Rīgas Viļņu redakcijā. Pusfinālisti kompetentās žūrijas priekšā demonstrēja savas prasmes dziedāšanas, muzicēšanas, dejošanas, zīmēšanas, aerobikas un citos mākslas veidos, līdz pat šautriņmešanai. Taču žūrija vērtēja ne tikai spēju uzstāties uz skatuves un pasniegt sevi, bet arī mērķi, kam jaunietis ir paredzējis izmantot galveno balvu.

Tā, piemēram, vienam no negaidītāko talantu pārstāvjiem – šautriņmetējam Rihardam Šlisānam galvenā konkursa balva sniegs iespēju piedalīties pasaules čempionātā. "Lai celtu savu vietu pasaules reitingā ir nepieciešams piedalīties starptautiskajos turnīros. Mani panākumi Latvijā jau ir diezgan augsti – 2015. un 2016. gadā ieguvu pirmo vietu Latvijas čempionātā jauniešu konkurencē, 2015. gadā izcīnīju 1. vietu arī Latvia Open čempionātā. Šobrīd galvenais mērķis profesionālajā karjerā ir aizbraukt uz pasaules čempionātu, kam ir nepieciešami finanšu resursi. Jau sadarbojos ar Lielbritānijas sponsoru, kas nodrošinās man visu nepieciešamo ekipējumu, taču pašam ir jāsedz arī ceļa un dzīvošanas izdevumi," stāsta jaunais šautriņmetējs Rihards.

Arī pārējie konkursa dalībnieki plāno galveno balvu novirzīt sava talanta attīstīšanai, piedaloties starptautiskajās sacensībās, apmeklējot Latvijas un Eiropas profesionāļu meistarklases, vai ierakstot pirmo studijas dziesmu. Paziņojam arī visus 11 "ZZ Talantu" konkursa finālistus:

• Poļina Čigaka
• Rihards Šlisāns
• Aksels Bricis (Axels DaMente)
• Vladimirs Goršantovs, Karina Tuvakina
• Ad libitum grupa
• Alise Sedola
• Laura Pauliņa, Laura Feldmane
• Everts Riekstiņš
• Edmundas Gylys (LT)
• Deimantė Povilaitytė (LT)
• Edgars Ekšteins

28. maijā, "ZZ Festivālā" Jūrmalas Kūrorta svētkos uz Huawei skatuves jauniešus sagaida "mazais fināls", kas norisināsies no plkst. 11.00 līdz plkst. 13.00. Paši, paši labākie iekļūs pēdējā talantu konkursa posmā – Superfinālā, kur no galvenās balvas viņus šķirs vien mazs solis. Superfināls norisināsies tajā pašā dienā, no plkst. 14.15 līdz plkst.15.05.

Atgādinām, ka konkursā tika aicināti piedalīties visi bērni un jaunieši vecumā no 7 līdz 20 gadiem, kuri mācās 1. – 12. klasē. Dalībnieki varēja startēt vienā no trijām kategorijām: mūzika, dejas un brīvā kategorija, kurā varēja pieteikt jebkādu talantu, ko iespējams nodemonstrēt uz skatuves – akrobātika, keramika, ekstrēmie sporta veidi, varēja pārsteigt žūriju arī ar iluzionistu trikiem, komisku uzstāšanos un citiem talantiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!