Turpinot unikālo "ZZ Čempionāta" stāstu sēriju, iepazīstinām tevi ar Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) medicīnas fakultātes 5.kursa studenti Lauru, kurai Latvijas vērienīgāko sporta un prāta spēļu stāsts ir par līderību, mērķtiecību, komandas darbu un katra lomu tajā.

""ZZ Čempionātā" piedalījos ar Preiļu Valsts ģimnāzijas dabas kursu, būdama 10. un 11. klases skolniece. Toreiz un vēl joprojām saucām sevi par Kates Dabas Kursu, mūsu lieliskās audzinātājas dēļ. Pirmajā gadā dalībai finālā piegājām ļoti nopietni, un, kaut arī uzvara nebija galvenais, esam vienojušies, ka gan katrs individuāli, gan kā komanda darīsim maksimālo, neļāvām nevienam atpalikt un centāmies, lai katrs no mums piedalās vismaz vienā posmā," stāsta Laura, ar godu atceroties pelnīto trešo vietu.

Lauras pieredze no 11. klases gan nav tik saulaina. " Startējot sacensībās 10. klasē, viss izdevās ļoti labi, taču 11. klasē sacensību gaitā, nepievērsām uzmanību sadarbībai – bijām izklaidīgāki un centāmies sevi pierādīt kā individualitātes," ar nožēlu stāsta bijusī "ZZ Čempionāta" dalībniece. Gūtā pieredze ne vienu vien reizi ir atkārtojusies Lauras dzīvē - tiklīdz zūd ticība komandai, katra lomai tajā un kopīgiem mērķiem, izgaist arī panākumi!

Neskatoties uz to, ka RSU studente Laura "ZZ Čempionātu" priekš sevis vairāk sasaista ar izaugsmi un tām līderības prasmēm, ko ieguva pēc spēlēm, viņa nemitīgi uzsver komandas nozīmi: "Šodien, kad jau vairākus gadus studēju RSU, varu salīdzināt, ka arī studijās gala rezultāts ir atkarīgs ne tikai no individuālajām pūlēm, bet arī no kursabiedru atbalsta. Jo spēcīgāka ir grupa, jo stiprākam jābūt arī katram atsevišķi - tas ceļ uz augšu to kopēju "latiņu"".

"Tagad, studējot un paralēli darbojoties Studējošo pašpārvaldē īpaši ar jauniešiem, redzu, ka tie, kas pieņēma izaicinājumu skolas laikā darīt vairāk, arī tagad vairāk iegulda spēku un enerģiju studijās, spēj tās apvienot ar darbu un paralēlām aktivitātēs un hobijiem," stāsta Laura, aicinot skolēnus būt uzcītīgiem.

Un, vai tu jau esi atklājis sevī līderības spējas, esi kādreiz izjutis gandarījumu un prieku gan no individuāliem, gan visas klases sasniegumiem? Lai pārdzīvotu spilgtas emocijas, iepazītu sevi un savas spējas, aicinām tevi pievienoties Latvijas vērienīgākajām skolēnu sporta un prāta spēlēm "ZZ Čempionātam". Lai piedalītos spēļu pusfinālos, kas šogad notiks zem klajām debesīm, un cīnītos par Latvijas labākas klases tituli, līdz 8.aprīlim sūti mums savu un savas klases pieteikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!