Foto: Publicitātes foto
Restorāns mūsdienās ir vieta, kur ikviens gardēdis var baudīt gan izsmalcinātu maltīti, gan arī nebijušu un niansētu sajūtu piedzīvojumu. Augstākās kvalitātes ēdieni un dzērieni apvienojumā ar iedvesmojošu gaisotni un interjeru šajā pavasara/vasaras sezonā ienes ēdināšanas pasaulē spirgtas vēsmas un jaunas noskaņas.

Rīgas restorāna "Aqua Luna" šefpavārs Gints Aizupietis, kurš Latvijas virtuves garšas drosmīgi kombinē ar citu valstu kulinārajām tradīcijām, radot oriģinālus eiropiešu gaumei piemērotus virtuves šedevrus, apkopojis septiņas restorānu piedāvājuma tendences jaunajā sezonā.

Izsmalcināti vistas ēdieni

Parasti ceptas vistas ēra ir beigusies! Aizvien vairāk restorānu savus viesus lutina ar izsmalcinātākiem vistas ēdieniem, piemēram, lēni gatavotu vistu, ar trifelēm pildītu vistu vai dažādām citām interpretācijām.

Vīns ir karalis!

Uzskata, ka vīna lietošana nelielā daudzumā nāk par labu veselībai, tāpēc aizvien vairāk gardēžu izvēlas maltīti papildināt ar dabīgu sarkano vai balto vīnu, nevis kokteiļiem vai stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem. Arvien lielāka nozīme pasaulē tiek pievērsta vīna un ēdiena saderībai.

Veģetārieši uzdod toni

Gan pasaulē, gan Latvijā augošā veģetāriešu un vegānu kustība ietekmē arī restorānu piedāvājumu - tajā arvien plašākā klāstā rodami ēdieni, kurā nav dzīvnieku izcelsmes sastāvdaļu. Pašlaik iecienītākie dārzeņi ir tomāti un sīpoli, bet daudzi restorāni iekļauj savā piedāvājumā arī vietējo sēņu ēdienus.

Ziedkāpostu uzvaras gājiens

Ziedkāposti ir šāgada dārzeņi restorānos. Tos pasniedz visdažādākajā veidā - grieztus, smalcinātus, gan svaigus, gan termiski apstrādātus. No ziedkāpostiem gatavo steiku, biezeņus, zupas, sacepumus un pat kūkas.

Maltītes alerģiskiem cilvēkiem

Pasaulē pieaugot alerģisku cilvēku skaitam, arī restorāni saskaras ar jaunu izaicinājumu - papildināt savu ēdienkarti ar ēdieniem, kas būtu brīvi no glutēna un citiem biežākajiem alergēniem, tostarp piena, riekstiem, kviešiem, olām, sojas, zivīm, jūras veltēm čaulā.

Zaļie ledus kubiņi

Zaļumi, garšvielas, dažādu dārzeņu vai augļu aromāti ledus kubiciņos kļūst pieprasītāki bāros un restorānos. Tos garšas buķetes bagātināšanai un atsvaidzināšanai var pievienot kokteiļiem, zupām, citiem ēdieniem.

Īpašs piedzīvojums gardēžiem

Arvien vairāk labāko restorānu ASV un Eiropā cenšas pārsteigt ar izsmalcinātiem oriģinālā veidā pasniegtiem ēdieniem un dzērieniem, izcilo garšas baudījumu harmoniski savijot un kombinējot ar niansētu emociju gammu, ko sniedz elegants interjers, smalki pārdomāts muzikālais ietērps un mākslinieciski pacilājoša gaisotne. 

Sekojot pasaules tendencēm, Rīgas restorāns "Aqua Luna", kurš pērn saņēma "Gada balvu dizainā", sniedz ikvienam viesim iespēju gremdēties ēdiena baudīšanas burvībā un aizmirst par ikdienas rūpēm, vērojot daudzkrāsainas un niansētas sajūtu gleznas. No restorāna, kura interjeru un iekārtojumu veidojusi Zane Tetere, paveras brīnišķīgs skats uz Daugavu, jahtklubu, prāmjiem Rīgas pasažieru ostā, Vecrīgas torņiem un jumtiem, Vanšu tiltu un moderno biroja centru ēkām.

"Cenšoties iet kopsolī ar "Aqua Luna" īpašo identitāti, pavasara un vasaras sezonā savus viesus priecēsim ar ēdieniem, kuru sastāvā ir baltie sparģeļi, garda siļķe, sezonas mīdijas, cāļa gaļa, svaigais Burrata siers, kā arī ar gaisīgas mērces un T-kaula steiks," atklāj šefpavārs Gints Aizupietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!