Foto: Shutterstock

Aizvadītajās brīvdienās Bauskas pils estrādē, pulcējot biškopjus no visas Latvijas, tika aizvadīts Biškopju vasaras saiets 2014, portāls Tasty.lv uzzināja Latvijas Biškopības biedrībā.

Neraugoties uz karstajiem laikapstākļiem, lielākie biškopju nozares svētki pulcēja vairāk nekā 1074 dalībniekus un citus pasākuma apmeklētājus. Pasākuma gaidītākie notikumi bija konkursi Garšīgākais Latvijas medus 2014 un Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2014, portālam stāsta Biškopības biedrības valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Garšīgākā medus konkursā šogad tika vērtēti 59 dažādi medus paraugi no visiem Latvijas novadiem un tā rezultāti sagādāja vēl nebijušu pārsteigumu – Garšīgākā Latvijas medus titulu jau otro reizi konkursa vēsturē ieguva biškopis Jānis Kārklis no Pļaviņu novada Vietalvas pagasta. Savu pirmo apbalvojumu Jānis ieguva 2012. gadā, kad, tāpat kā šogad, viņa dažādu ziedu medus kļuva par garšīgāko Latvijā. Otro vietu konkursā ieguva Alekseja Solovjova liepu medus no Baldones novada, savukārt trešo vietu ieguva Olafa Baltgalvja dažādu ziedu medus no Kandavas novada.

Par veiksmīgākās etiķetes godu cīnījās vairāk kā divdesmit pretendenti. Etiķetes vērtēja žūrija un savu simpātiju izvēlējās arī skatītāji. Par labāko biškopības produkta etiķeti tika atzīta z/s Saliņas izstrādātā Teiču medus etiķete. Otro vietu ieguva SIA J.A.Lejas, trešo vietu z/s Dzintari. Savukārt skatītāju simpātiju balvu ieguva SIA Plašumi izstrādātā etiķete.

"Etiķete ir medus pievienotā vērtība, tā var virzīt produkta veiksmes stāstu vai arī nogremdēt to. Esmu jau vairākus gadus konkursa žūrijā un ir patīkami redzēt, ka konkursa līmenis aug un dalībnieki mācās no pagājušajā gadā dalībnieku pieļautajām kļūdām. Tomēr es gribētu ieteikt pievērst uzmanību tam, lai uz produkta būtu visas Pārtikas un veterinārā dienesta prasības, kā arī pati etiķete būtu skaidra un lakoniska, tikai pats galvenais. Viena no izplatītākajām kļūdām ir pārāk daudz liekas informācijas," stāsta konkursa Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2014 žūrijas pārstāvis Imants Ozols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!