Tas, ka Rīgas Centrāltirgus ir viena no populārākajām vietām, kur latviskās garšas meklējumos ik dienas dodas vietējie gardēži un ārzemju tūristi, ir neapstrīdams fakts. Piecos paviljonos var atrast neskaitāmus stendus, kur iegādāties dārzeņus, marinējumus, piena produktus, zivis, gaļu un citus labumus. To, kāda delikatešu paradīze ir Centrāltirgus, pārbaudījuši arī divi baikeri – Deivs Maijers un Sī Kings – televīzijas šovā "Baikeru garšas ekspedīcija. Ziemeļi".

Eiropas Ziemeļvalstīm veltītajā sērijā baikeri no Polijas dodas uz Zviedriju, pa ceļam apmeklējot Lietuvu un Latviju. Abiem skarbā izskata gardēžiem esot Rīgā, viņi izmantojuši izdevību un devušies medībās pa Centrāltirgus paviljoniem. Sajūsmas spiedzienus un apbrīnu saņem ne tikai latviskais lauku sviestiņš un rupjmaize, bet arī svaigie ķiploki, diļļu buntītes, skumbrijas, siļķes un neparastās laša desiņas. Iepirktos produktus viņi vēlāk pagatavojuši, lai pabarotu Latvijā sastaptos "brāļus" – baikerus.

Skaties neaizmirstamo piedzīvojumu šovu "Baikeru garšas ekspedīcija: Ziemeļi" Hobiju sestdienās pulksten 20 kanālā 360TV!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!