Foto: LETA

Rīgas Centrāltirgū parādījušās šī gada pirmās mājas avenes par astoņiem eiro litrā, informē RPAS "Rīgas Centrāltirgus" komunikāciju speciālists Ivars Jakovels.

Jakovels arī atzīmē, ka patlaban no tirgū pieejamajām Latvijā augušajām ogām zemenes var nopirkt no 2,30 līdz četri eiro kilogramā, upenes - no 1,30 līdz diviem eiro kilogramā, jāņogas - par 1,60 eiro kilogramā, lācenes - par astoņiem eiro litrā, mellenes - trīs līdz četri eiro litrā un meža zemenes par 10-12 eiro litrā.

Tāpat pircējiem Centrāltirgū tiek piedāvātas gailenes - no 2,50 līdz četri eiro litrā, apšu bekas - par desmit eiro kilogramā, baravikas - par 14 eiro kilogramā.

Tikmēr zemes taukus ir iespējams iegādāties par 15 eiro kilogramā, bet cukurzirņus - par diviem eiro kilogramā.

Kā ziņots, jūnija beigās pirmās mellenes Rīgas Centrāltirgū šogad maksāja piecus eiro litrā, meža zemenes pārdeva par diviem līdz četriem eiro par glāzi. Atsevišķi tirgotāji par sevišķi tīrām un atlasītām ogām cenu noteikuši četrus eiro par 500 gramiem. Savukārt meža zemenes atsevišķās tirdzniecības vietās nopērkamas par pieciem eiro puslitrā.

Centrāltirgū jūnija beigās bija pieejamas arī gailenes, kuras varēja iegādāties par četriem līdz pieciem eiro litrā, apšubekas - 30 eiro par kilogramu, bet 600 gramus baraviku varēja iegādāties par 20 eiro.

Rīgas pašvaldības AS "Rīgas Centrāltirgus" dibināts 1930.gada 2.novembrī kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada, pārvaldot arī Vidzemes tirgu un Āgenskalna tirgu.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju Centrāltirgus apgrozījums 2012.gadā bija 6,942 miljoni eiro salīdzinājumā ar 6,453 miljoniem iepriekšējā gadā. Uzņēmuma peļņa 2012.gadā bija 564 407 eiro salīdzinājumā ar 660 454 eiro zaudējumiem 2011.gadā. Tirgus nodarbina 198 darbiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!