Ziemassvētki un gadumija ir laiks, kad var izbaudīt kopā būšanas prieku, nesteidzīgi rosīties pie plīts, lai iepriecinātu sevi un savus mīļos ar gardu maltīti. Taču šādi vēderprieki nereti beidzas ar smaguma sajūtu. Tieši tādēļ portāls Tasty.lv un televīzijas kanāls "FOX Life" aicināja iedvesmoties no pasaulslavenā britu pavāra Džeimija Olivera un svinēt svētkus gardi un veselīgi.
Baudot svētkus, aicinājām pagatavot ko garšīgu un veselīgu, nofotografēt gala rezultātu, pievienot aprakstu ar izmantotajām sastāvdaļām un gatavošanas procesu, un atsūtīt to mums.
Visas atsūtītās receptes publicējām Tasty.lv un aicinājām lasītājus balsot par viņuprāt veselīgāko un interesantāko svētku recepti. Nu balsojums noslēdzies un varam apsveikt trīs recepšu autorus, kuri nopelnījuši nudien lieliskas balvas - augstvērtīgus Džeimija Olivera virtuves piederumu komplektus no veikala "Home & Gourmet" aptuveni 65 eiro vērtībā.
Un tā, receptes-uzvarētājas ir:
- Gruboto ar pesto, parmezānu un saulē kaltētiem tomātiem
- Krāsnī ceptu biešu salāti ar brī sieru
- Ratatouille, kas pārsteigs ikvienu
Agnese, Karlīna un Anita Marija, apsveicam! Informāciju par balvu saņemšanu saņemsiet savā e-pastā pirmdien, 11. janvārī.
Rozmarīnā un ķiplokos marinēts cepetis apelsīnu mērcē
Sulīgs, aromātisks un garšām bagāts cepetis svētku reizēm. Pat ja kakla karbonādes marinēšana šķiet ilga, rezultāts noteikti būs tā vērts! Recepti iesūtījusi Luīze.
'Gruboto' ar pesto, parmezānu un saulē kaltētiem tomātiem
Latvisko grūbu glaunāka variācija, kas būs lieliska piedeva jebkuram svētku cepetim. Ņem vērā - jo ilgāk gruboto ievilksies, jo irdenāks tas būs. Turklāt tas lieliski garšos arī nākamajā dienā, kad varēsi pasniegt bagātīgo gruboto kā piedevu viegliem, atsvaidzinošiem zaļajiem salātiem. Recepti Tasty.lv iesūtījusi Agnese.
Krāsnī ceptu biešu salāti ar brī sieru
"Rukola sniegs svaigumu un zaļumu, bietes palīdzēs vēderam – uzlabos gremošanas sistēmu, brī siers piešķirs izcilu garšu salātiem, rieksti un olīveļļa – organismam nepieciešamās un labās taukskābes." Tā par savu gardo pieteikumu raksta Karlīna.
Cepumi 'riekstiņi' ar vārīto kondensēto pienu
Saldais našķis no bērnības – trauslas smilšu mīklas riekstiņi ar kondensēto pienu. "Šeit būs recepte saldajiem riekstiņiem, ko smuki pasniegt kā dāvanu mīļajiem!" konkursa pieteikumā raksta Kristīne, kura vēlas iegūt vērtīgo balvu.
Cūkgaļas ribiņas ar tomātu mērci
Kārtīgi apceptas un pēc tam novārītas cūkgaļas ribiņas, kas pasniegtas ar pašu gatavotu konservētu tomātu mērci. Recepti Tasty.lv iesūtījusi Liene.
Šokolādes kūciņas ar zemeņu cepurīti
"Uz darbu pirms svētku pasākumu pagatavoju gardās vecīša "cepurītes". Lai ekonomētu laiku izmantoju veikalos pieejamās sauso maisījumu sagataves šokolādes kūkām," par savu recepti raksta Kristīne.
Vārīti griķi ar vistas karija mērci
“Svētku laikā savus mīļos iepriecināju ar griķiem un karija-vistas mērci,” raksta receptes autore Nikola savā pieteikumā.
Pildītas baklažānu laiviņas
Gardas baklažānu laiviņas, kas pildītas ar tomātiem, sīpoliem un pārkaisītas ar sieru, kas pēc pagatavošanas ir patīkami izkusis. Recepti Tasty.lv iesūtījusi Sallija.
Ratatouille, kas pārsteigs ikvienu
Šis ēdiens ir lieliski piemērots nesteidzīgiem brīvdienu vakariem, jo tā cepšana aizņem daudz laika, tomēr rezultāts ir brīnišķīgs! Pārsteigsiet ikvienu savu draugu un ģimenes locekli! Tā mums raksta receptes autore Anita Marija Podniece.
Pīles fileja ar rukolas salātiem, ciedru riekstiem un upeņu-apelsīnu mērci
Veselīga un garšīga maltīte svētkiem – apcepta pīles fileja ar lapu salātiem un atspirdzinošu mērcīti pa virsu. Recepti Tasty.lv iesūtījis Kārlis.