Ziemassvētki un gadumija ir laiks, kad var izbaudīt kopā būšanas prieku, nesteidzīgi rosīties pie plīts, lai iepriecinātu sevi un savus mīļos ar gardu maltīti. Taču šādi vēderprieki nereti beidzas ar smaguma sajūtu. Tieši tādēļ portāls Tasty.lv un televīzijas kanāls "FOX Life" aicināja iedvesmoties no pasaulslavenā britu pavāra Džeimija Olivera un svinēt svētkus gardi un veselīgi.

Baudot svētkus, aicinājām pagatavot ko garšīgu un veselīgu, nofotografēt gala rezultātu, pievienot aprakstu ar izmantotajām sastāvdaļām un gatavošanas procesu, un atsūtīt to mums.

Visas atsūtītās receptes publicējām Tasty.lv un aicinājām lasītājus balsot par viņuprāt veselīgāko un interesantāko svētku recepti. Nu balsojums noslēdzies un varam apsveikt trīs recepšu autorus, kuri nopelnījuši nudien lieliskas balvas - augstvērtīgus Džeimija Olivera virtuves piederumu komplektus no veikala "Home & Gourmet" aptuveni 65 eiro vērtībā.

Un tā, receptes-uzvarētājas ir:

  • Gruboto ar pesto, parmezānu un saulē kaltētiem tomātiem
  • Krāsnī ceptu biešu salāti ar brī sieru
  • Ratatouille, kas pārsteigs ikvienu

Agnese, Karlīna un Anita Marija, apsveicam! Informāciju par balvu saņemšanu saņemsiet savā e-pastā pirmdien, 11. janvārī.




Rozmarīnā un ķiplokos marinēts cepetis apelsīnu mērcē

Foto: Shutterstock

Sulīgs, aromātisks un garšām bagāts cepetis svētku reizēm. Pat ja kakla karbonādes marinēšana šķiet ilga, rezultāts noteikti būs tā vērts! Recepti iesūtījusi Luīze.

Lasīt vairāk

'Gruboto' ar pesto, parmezānu un saulē kaltētiem tomātiem

Foto: Shutterstock

Latvisko grūbu glaunāka variācija, kas būs lieliska piedeva jebkuram svētku cepetim. Ņem vērā - jo ilgāk gruboto ievilksies, jo irdenāks tas būs. Turklāt tas lieliski garšos arī nākamajā dienā, kad varēsi pasniegt bagātīgo gruboto kā piedevu viegliem, atsvaidzinošiem zaļajiem salātiem. Recepti Tasty.lv iesūtījusi Agnese.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptu biešu salāti ar brī sieru

Foto: Privātais arhīvs

"Rukola sniegs svaigumu un zaļumu, bietes palīdzēs vēderam – uzlabos gremošanas sistēmu, brī siers piešķirs izcilu garšu salātiem, rieksti un olīveļļa – organismam nepieciešamās un labās taukskābes." Tā par savu gardo pieteikumu raksta Karlīna.

Lasīt vairāk

Cepumi 'riekstiņi' ar vārīto kondensēto pienu

Foto: Privātais arhīvs

Saldais našķis no bērnības – trauslas smilšu mīklas riekstiņi ar kondensēto pienu. "Šeit būs recepte saldajiem riekstiņiem, ko smuki pasniegt kā dāvanu mīļajiem!" konkursa pieteikumā raksta Kristīne, kura vēlas iegūt vērtīgo balvu.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas ribiņas ar tomātu mērci

Foto: Privātais arhīvs

Kārtīgi apceptas un pēc tam novārītas cūkgaļas ribiņas, kas pasniegtas ar pašu gatavotu konservētu tomātu mērci. Recepti Tasty.lv iesūtījusi Liene.

Lasīt vairāk

Šokolādes kūciņas ar zemeņu cepurīti

Foto: Privātais arhīvs

"Uz darbu pirms svētku pasākumu pagatavoju gardās vecīša "cepurītes". Lai ekonomētu laiku izmantoju veikalos pieejamās sauso maisījumu sagataves šokolādes kūkām," par savu recepti raksta Kristīne.

Lasīt vairāk

Vārīti griķi ar vistas karija mērci

Foto: Privātais arhīvs

“Svētku laikā savus mīļos iepriecināju ar griķiem un karija-vistas mērci,” raksta receptes autore Nikola savā pieteikumā.

Lasīt vairāk

Pildītas baklažānu laiviņas

Foto: Privātais arhīvs

Gardas baklažānu laiviņas, kas pildītas ar tomātiem, sīpoliem un pārkaisītas ar sieru, kas pēc pagatavošanas ir patīkami izkusis. Recepti Tasty.lv iesūtījusi Sallija.

Lasīt vairāk

Ratatouille, kas pārsteigs ikvienu

Šis ēdiens ir lieliski piemērots nesteidzīgiem brīvdienu vakariem, jo tā cepšana aizņem daudz laika, tomēr rezultāts ir brīnišķīgs! Pārsteigsiet ikvienu savu draugu un ģimenes locekli! Tā mums raksta receptes autore Anita Marija Podniece.

Lasīt vairāk

Pīles fileja ar rukolas salātiem, ciedru riekstiem un upeņu-apelsīnu mērci

Foto: Privātais arhīvs

Veselīga un garšīga maltīte svētkiem – apcepta pīles fileja ar lapu salātiem un atspirdzinošu mērcīti pa virsu. Recepti Tasty.lv iesūtījis Kārlis.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!