Foto: DELFI
Ceturtdien, 6. jūlija vakarā, jau trešo reizi Rīgā notika baltās pop-up piknika vakariņas "L'elegante Pop-Up Picnic". Rīgas Pasažieru ostas kruīza kuģu piestātne pulcināja jau 1300 slepenā un elegantā piknika dalībniekus, kas bija viscaur tērpušies baltā. Īsā laikā šīs iedvesmojošais pasākums ir kļuvis par vienu no gaidītākajiem vasaras notikumiem Rīgā, katru gadu pulcējot arvien vairāk dzīves baudītāju.

Pirmais publiskais ''L'elegante Pop-Up Picnic'' notika 2015. gadā pie Rīgas Kongresu nama strūklakas, pulcējot vairāk nekā 500 dalībniekus, savukārt 2016. gadā vairāk nekā 800 gardēži uzbūra skaistu pilsētas pikniku līdzās Latvijas Nacionālajam mākslas muzejam.

Pasākums ļāva tā dalībniekiem izrauties no ikdienas rutīnas un kaut uz kaut uz mirkli sajusties kā tūristiem, mūsu galvaspilsētas vaibstos ieraugot agrāk nepamanīto. Koncepts ik gadu ir nemainīgs – intriga par slepenā piknika norises vietu tiek saglabāta līdz pēdējam brīdim. Tikai pasākuma dienā, pāris stundas pirms vakariņām, dalībnieki uzzina, kur viņiem jāierodas, līdzi ņemot uzkodas, vīnu un visu nepieciešamo skaistam galda klājumam, lai kopīgi radītu neaizmirstamus svētkus.

Par spīti svārstīgajām prognozēm, laikapstākļi šogad bija krietni vien labāki nekā pērn, kad pasākumu "iesvētīja" spēcīgas lietus gāzes. Kuplajā dalībnieku pulkā tika manīta arī ne viena vien sabiedrībā zināma persona. Pop-up vakariņu rīkotāji bija parūpējušies par virkni pārsteigumu – klātienē bija vērojams gan īpašs pavāru šovs, pudeles atvēršanas ar zobenu demonstrēšana, izsmalcinātu desertu baudīšana, gan citas gaišajai noskaņai pieskaņotas aktivitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!