Foto: DELFI
Ceturtdien, 12. jūlija vakarā, aizvadītas jau ceturtās slepenā pop-up piknika vakariņas "L'elegante Pop-Up Picnic". Par godu Latvijas simtgadei, šogad par slepenā un elegantā piknika norises vietu zīmīgi ticis izraudzīts Rīgas vecākais parks – gleznainais Viestura dārzs, kas zināms arī kā Dziesmu svētku parks. Kuplam skaitam baltā tērptu piknikotāju pat lietus šaltis netraucēja izbaudīt krāšņā pasākuma noskaņu.

"Īsā laikā šīs iedvesmojošais pasākums ir kļuvis par vienu no gaidītākajiem vasaras notikumiem Rīgā, katru gadu pulcējot arvien vairāk dzīves baudītāju. Tā kā ik gadu piknikot gribētāju skaits ir krietni lielāks nekā pasākumā pieejamās vietas, šogad 11. augustā notiks vēl viens brīnišķīgs, balts piedzīvojums ārpus Rīgas, kādas gleznainas pils parkā. Varam pačukstēt, ka tas būs Zemgales pusē, nepilnu 100 kilometru attālumā no Rīgas," atklāj pasākuma organizatore Gunta Skalberga.

Pirmais publiskais ''L'elegante Pop-Up Picnic'' notika 2015. gadā pie Rīgas Kongresu nama strūklakas, pulcējot vairāk nekā 500 dalībniekus, 2016. gadā vairāk nekā 800 gardēži uzbūra skaistu pilsētas pikniku līdzās Latvijas Nacionālajam mākslas muzejam, savukārt 2017. gadā jau 1300 baltā tērpti piknikotāji baudīja vakariņas un saulrietu Rīgas Pasažieru ostas teritorijā.

Koncepts ik gadu ir nemainīgs – intriga par slepenā piknika norises vietu tiek saglabāta līdz pēdējam brīdim. Tikai pasākuma dienā, pāris stundas pirms vakariņām, dalībnieki uzzina, kur viņiem jāierodas, līdzi ņemot uzkodas, vīnu un visu nepieciešamo skaistam galda klājumam, lai kopīgi radītu neaizmirstamus svētkus.

Piknikotāji varēja baudīt ne vien "Magnum" sarūpēto saldējumu, "Côte d'Or" beļģu šokolādi, "Paulig" kafiju un citus gardumus, bet arī dažādas izklaides, piemēram, izmantot iespēju apgūt slaveno Napoleona laikā radīto Sabrage ceremoniju – šampanieša pudeles atvēršanu ar zobenu un piedalīties loterijā, kuras galvenā balva bija lidojums gaisa balonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!