22.martā par godu pavasara saulgriežiem Berga bazāra tirgus un šefpavārs Kārlis Celms apmeklētājus sagaidīja ar varen "apaļu" piedāvājumu – no skābeņu un spinātu pankūkām, kādas reti kur Rīgā var baudīt, un dažādu mājputnu olām līdz mutē kūstošiem riekstiņiem ar iebiezinātā piena pildījumu.

Gardēžiem un neparastu pirkumu kolekcionāriem bija iespēja iegādāties arī strausu olas, bet tiem, kam liela omlete tuvākajā ēdienkartē netiek plānota, bija iespēja nogaršot no strausu gaļas gatavotas desas un basturmu.

Bet īpašas rīdzinieku simpātijas izpelnījās Berga bazāra tirgotāju komandas jaunpienācējs - mājražošanas uzņēmums no Aizkraukles "AK gardums". Tādus riekstiņus, medus bumbas un vēja kūkas mēs atceramies tikai no bērnības! Laikam tieši tādēļ dāmas, aizmirstot raizes par slaido līniju, no Berga bazāra prom devās ar jauki iesaiņotām saldumu kārbiņām, bet našķu tirgotāju stends dienas beigās bija tukšs kā izslaucīts!

Tā kā ar saldumiem vien izsalkumam nav līdzēts, turpat iepretim allaž iespējams nobaudīt brieža gaļas zupu no īstas medījuma gaļas vai iekosties sulīgā jēra gaļas burgerā. Tiem, kas izvēlējušies veģetāru dzīvesveidu vai šobrīd ievēro gavēni, nav jāraizējas – sestdienas ēdienkartē vienmēr ir padomāts arī par ēdieniem bez gaļas!

Aprīlī tirgus dienas Berga bazārā gaidāmas 5., 12., un 26. datumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!