Foto: DELFI
Īpaši meksikāniskā garā, pārgriežot simbolisko atklāšanas lenti ar mačetēm, piektdien, 7.martā, tirdzniecības centrā "Domina Shopping" durvis vēris jauna koncepta meksikāņu restorāns "Tex-Mex Republic", kas ir ne vien jau esošā restorānu tīkla "Tex-Mex" atdzimšana jaunā veidolā, bet arī pirmais "Tex-Mex" restorāns, kas atrodas tirdzniecības centrā.

Jau ziņots, ka restorāna ēdienkartes veidošanā piedalījies raidījuma "Mūsdienu Latvijas garša" finālists Artūrs Freibergs kopā ar pārtikas tehnologu Kristapu Viesturu un Dzirnavu ielas "Tex-Mex" restorāna šefpavāru Gvido Jakobiju.

Atšķirībā no esošajiem "Tex-Mex" restorāniem – "Tex-Mex Republic" apmeklētāji var baudīt Latvijā plašāko burritos piedāvājumu, kas ir jaunā restorāna firmas zīme. Tāpat, piedāvājumā, pēc Artūra Freiberga domām, ir oriģināli izcilākie Teksasas burgeri Latvijā, ar pašceptu maizi un restorāna pavāru pagatavotām mērcēm, kas piešķirs tiem īpašas garšu sajūtas baudījumu. Restorāna meistardarbs ir izcilu grilētas gaļas ēdienu izvēle – nevainojami steiki, mutē kūstošas ribiņas un pikanti vistas spārniņi. Īpaši svarīga sastāvdaļa jaunajā zīmolā ir gardēžu veikaliņš, kur var iegādāties saldumus, dažādas mērces, eļļas, garšaugu maisījumus, marinējumus.

"Tex-Mex Republic" restorāna interjera dizainu veidojusi Dace Āboliņa, kura pastāstīja, ka restorāns ir izveidots BOHO stilā, un tā dizainā ir integrētas gan meksikāņu, gan Teksasas kultūras detaļas, kā arī restorāna vērtības un filozofija.

Jautrās meksikāņu noskaņās organizētajā atklāšanas burziņā par viesu labsajūtu rūpējās atraktīvā "Tex-Mex" pasākumu vadītāja Agnese Puriņa, kura savulaik ir strādājusi arī Meksikas konsulātā Latvijā. Sanākušie viesi tika iepazīstināti ar jaunā restorāna "TEX-MEX Republic" personālu. Tāpat visiem bija unikāla iespēja iegravēt novēlējumu uz speciāli izveidotā "Tex-Mex Republic" radošā galda.

Pasākumā piedalījās arī Meksikas goda konsuls Latvijā Karloss Arredondo Martiness, kurš simboliski parakstījās uz restorāna "Tex-Mex Republic" karoga, tādējādi apliecinot labo gribu stiprināt Teksasas un Meksikas apvienotās virtuves kulinārijas tradīcijas Latvijā. "Esmu patiesi priecīgs, ka varu būt šeit – svinīgajā restorāna atklāšanā. Meksikas kultūra ir ļoti bagāta un to atpazīst ne tikai ASV un Teksasā, bet visā Eiropā un kā redzams – arī Latvijā. Svarīgi, ka ar šāda restorāna atvēršanu cilvēki var iepazīties ne tikai ar kulināro, bet arī Meksikas mākslas kultūru, kas redzama restorāna dizainā," svinīgajā svētku uzrunā teica Meksikas goda konsuls Latvijā, Karloss Arredondo Martiness.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!