Foto: DELFI

23. novembrī viens no atpazīstamākajiem pārtikas ražotājiem Latvijā – "Dobeles dzirnavnieks" – atklāja jauno pārslu ražotni. Lai gan pasākuma galvenais mērķis bija prezentēt jauno ražotni un produktus (13 brokastu pārslu veidi, no kurām trīs ir ekoloģiskas, ar modernu iepakojumu), klātesošajiem pie reizes bija iespēja gida pavadībā ielūkoties tur, kur ikdienā pieeja ir tikai uzņēmuma darbiniekiem – pašās makaronu un pārslu ražotnēs.

Jaunās pārslu ražotnes atklāšanas laikā "Dobeles dzirnavnieka" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils piebilda, ka jaunā ražotne, kurā izvietotas vairāk nekā 150 iekārtas, ļaus manāmi palielināt graudaugu pārstrādes apjomus – par aptuveni 10 procentiem. No idejas līdz jaunai, modernai ražotnei uzņēmums nonācis trīs gadu laikā, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu. Šobrīd pārslas tiek ražotas ne tikai vietējam patēriņam, bet arī eksportam – gada laikā tiek plānots eksportēt līdz pat 70 procentiem no visa saražotā pārslu produktu apjoma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!