Foto: Publicitātes foto
Ar garšas kārpiņas kutinošu prezentāciju restorānā "Orizzonte" šonedēļ atklāts pirmais Jūrmalas garšu festivāls "Alfresco", kas apmeklētājiem sola izcilu gastronomisko piedzīvojumu apvienojumā ar brīnišķīgu kultūras programmu visas vasaras garumā.

Tulkojumā no itāliešu valodas "Alfresco" nozīmē "svaigā gaisā". Nosaukums izvēlēts par godu Jūrmalas atsvaidzinošajam gaisam un iespējai maltītes baudīt restorānu terasēs ar skatu uz jūru.

"Gastronomiskais tūrisms pasaulē kļūst aizvien populārāks, tāpēc domājām, kā šo tendenci izmantot Jūrmalas un Latvijas labā, uzrunājot gan mūsu valsts iedzīvotājus, gan viesus. Jūrmala piedāvā unikālu apvienojumu – jūras krastā mēs varam svinēt dzīvi, baudot izcilus ēdienus un kultūras pasākumus. Šis festivāls apvieno visu vienā, lai spilgti izceltu Jūrmalas kā kūrortpilsētas priekšrocības un iespējas," stāsta festivāla rīkotāju, uzņēmēju asociācijas "Jurmalove", pārstāve Siranuša Giričeva, kura gan Rīgā, gan Jūrmalā attīstījusi konditorejas ķēdi "Madam Brioš".

Festivāla atklāšanā savu meistarklasi demonstrēja leģendārā japāņu restorānu tīkla "Nobu" pārstāvis Nikoss Skamnakis. Restorānu "Nobu" raksturo inovatīvs gatavošanas stils, ko prezentācijā pierādīja arī Nikoss, pārsteidzot klātešošos ne vien ar neredzētiem ēdiena sastāvdaļu savienojumiem, bet arī ar to pasniegšanas veidu. "Nobu" restorānus ir iecienījušas slavenības visā pasaulē un tie, kuri seko dažādiem trendiem. Un kā nu ne, ja dibinātāji ir leģendārs japāņu šefpavārs Nobujuki "Nobu" Matsuhisa un izcilais kino aktieris Roberts De Niro?!

Jūrmalas garšas estivāls sadalīts četros pasākumu blokos, iepriecinot gan gardēžus, gan arī mūzikas un mākslas cienītājus.

Festivāls piedāvās vakariņas izcilu Latvijas šefpavāru - Mārtiņa Rītiņa, Kaspara Jansona, Jāņa Zvirbuļa u.c. - vadībā. Vakariņas ar šefpavāriem norisināsies atbilstoši "Baltic Musical Seasons" programmai Dzintaru koncertzālē, piedāvājot baudīt maltīti pirms vai pēc kāda no iespaidīgajiem koncertiem, kas šovasar notiks Jūrmalā.

Tikmēr citas programmas sadaļas iekļauj arī cittautu izcilāko šefpavāru mākslasdarbus, kā arī meistarklases "Ēd labi, lai dzīvotu labi" un Itālijas vīnu degustāciju, ko vadīs Roberto Meloni. Savukārt kultūras cienītāji varēs ne vien izbaudīt vakariņas izcilo mūziķu "Dagamba" mūzikas pavadībā, bet arī apmeklēt dažādus muzikālos šovus un teātra izrādes.

Plašāka informācija par festivālu – pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!