Foto: Renars Koris

Pavasarīgās un priecīgās noskaņās pirms kārtējā ziemas sniegputeņa Rīgā tika aizvadīta Wine & Champagne festivāla pavasara sesijas ikgadējā Audi Burbuļu parāde, kas ir Baltijā vērienīgākā šampaniešu un dzirkstošo vīnu degustācija.

Kā allaž, Latvijas vīna cienītājiem un interesentiem tika piedāvāts iepazīties ar dažādu valstu dzirkstošajiem vīniem, arī ļoti neparastiem un eksotiskiem, bet pasākuma karalis, protams, bija šampanietis.

Sesijas laikā starptautiskie eksperti un šampaniešu namu pārstāvji aizvadīja meistarklases, bet vakara kulminācija bija pirmā Latvijas rekorda uzstādīšana šampanieša pudeļu atvēršanā ar zobenu jeb sabrage. Viens no vadošajiem Latvijas vīnziņiem un pasaulē septītais labākais someljē Raimonds Tomsons sagatavotās 40 pudeles atvēra mazāk nekā atvēlētās minūtes laikā. Līdz ar to skaidrs, ka Latvijas rekordam sabrage ir potenciāls tikt labotam.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!