Foto: Publicitātes foto
Ņemot vērā sabiedrības pieaugošo interesi par veselīgu uzturu un videi draudzīgu dzīvesveidu, svētdien, 12. augustā, Rīgā, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā notiks Vegānfestivāls, kurā ikviens varēs atklāt jaunu garšu pasauli un iedvesmoties veselīgam, videi draudzīgam dzīvesveidam.

Vegānfestivāla programma solās būt daudzveidīga, ļaujot ikvienam atrast sev tīkamu nodarbi, izklaidi un baudījumu festivāla gaitā. Festivālā varēs baudīt gardus ēdienus un iegādāties augu valsts produktus no dažādiem tirgotājiem, gūt jaunas zināšanas dažādās lekcijās, meistarklasēs un radošajās darbnīcās, kā arī baudīt lielisku mūziku.

Par pasākuma atmosfēru gādās latviešu mūzikas grupas "Laime Pilnīga", "Mother", "Kautkaili", "Pacific K", "The Creek" un "Nova Koma", informē projekta "Vegānfestivāls" vadītāja Dainuvīte Roginska.

Festivāla apmeklētājiem būs iespēja noklausīties uztura speciālista lekciju, uzzināt, kā ar augu uzturu uzņemt olbaltumvielas, iegūt vērtīgus padomus no sertificētas fitnesa treneres, paplašināt savu redzesloku par vides aktualitātēm, noklausīties "zero waste" lekciju un iemācīties pagatavot kosmētikas līdzekļus. Ēdiena gatavošanas meistarklasēs varēs iemācīties pagatavot vegāniskas kūkas, veselīgas saldās un sāļās pankūkas, humosu un suši. Festivāls šogad piedāvā arī dažādas sporta aktivitātes un plašu jogas programmu visas dienas garumā.

"Cilvēki mūsdienās aizvien vairāk sāk apzināties ikdienas uztura ietekmi uz apkārtējo vidi, veselību un dzīvnieku labklājību," norāda festivāla rīkotāju – biedrības "Dzīvnieku brīvība" pārstāve Katrīna Krīgere. "Vegānfestivāls ikvienam sniegs iespēju doties aizraujošā garšu ceļojumā, lieliski pavadīt laiku un arī uzzināt, kā ar ikdienas pārtikas izvēlēm var samazināt vides piesārņojuma problēmas un uzlabot savu veselību."

Vegānfestivāli ir populāra tradīcija daudzās Eiropas valstīs. Latvijā šāds pasākums notiek jau otro reizi. Pirmo Vegānfestivālu pērn apmeklēja aptuveni 5000 interesentu, parādot cilvēku interesi par augu valsts uzturu, videi un dzīvniekiem draudzīgu dzīvesveidu un veselīgu dzīvi kopumā.

Latvijas otrais Vegānfestivāls notiks 12. augustā, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, Rīgā, Kandavas ielā 2, visas dienas garumā – no pulksten 12 līdz 21.

Ieeja festivālā ir bezmaksas. Vairāk informācijas: www.veganfest.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!