Foto: DELFI
Vēl pavisam nesen par svaigiem dārza labumiem varējām vien, siekalām mutē riešoties, sapņot, bet nu viss kā uz delnas pieejams tirdziņos. Šis, šķiet, ir dabas veltēm pārbagātākais laiks – galdi tirgus placī gluži vai lūzt no labumiem. Ko tad var nopirkt Nakts tirgū Līgo svētku gaidās, devās lūkot arī ''Tasty'', taču brīdinām – radīsies nepārvaram vēlme doties to visu sagādāt!

Lielākoties jau visi uz tirgu dodas pēc ilgi gaidīto sārtvaidzīšu kilogramiem – zemeņu nudien netrūkst, turklāt arī cenu diapazons ir visai dažāds. Lielās, stingrās grieķu zemenes var atrast pat par diviem eiro, arī poļu zemenes, kas nemaz nav tik sliktas, var atrast divu eiro robežās, taču tie, kas vēlas atbalstīt vietējos audzētājus, var dabūt tepat, mūsu zemītē augušas odziņas (8 eiro par kilogramu).

Ķiršu cienītājiem Nakts tirgus būs sapņu oāze – par ļoti pieņemamu cenu kilogramā (2,50-3,00 eiro) var sagādāt dievīgi saldas ogas, kas pazudīs no bļodiņas zibens ātrumā. Starp citu, arī mellenes jau var sagādāt – par sešām naudiņām iegūsi jau veselu kilogramu zilu muti smērējošās ogas.

Foto: DELFI

No augļiem nevar nepieminēt arī dažus iebraucējus, piemēram, persikus, pirmos arbūzus, aprikozes, mango un citus labumus, kas atgriezīs vasaras garšas. Ja pašiem nav iespējas tikt pie brangajiem rabarberu kātiem, šeit var iegādāties krietnas buntes par 1,50 eiro. Steidz sagādāt tos labi daudz, lai pietiek kūkām, pīrāgiem un ievārījumiem!

Taču ne tikai saldo garšu cienītājiem te ir, ko meklēt. Tirgotāju galdi pilni dažādiem sakņu dārzeņiem – jaunie kartupeļi, puķkāposti, tomāti, burkāni, redīsi un kraukšķīgi gurķīši, kas, starp citu, par 4 eiro nopērkami jau mazsālīti. Acis tirgus laukumā žilbst no iespaidīgā zaļuma – pilni galdi kuplām diļļu, loku, spinātu un dažādu salātu buntēm.

Izvēlēšanās, ko no visa plašā piedāvājuma pārvest mājās, var sagādāt galvassāpes, tāpēc iesaku tomēr iepriekš rūpīgi izvērtēt, ko vajag un ko grasies gatavot, un tad doties ar sarakstu, citādi var attapties pilniem groziem dažādiem labumiem un pēc tam ilgi, dikti prātot, ko ar to visu iesākt. Protams, ''Tasty'' nāk talkā ar idejām, kā mazsālīt gurķus, ko gatavot no rabarberiem un kā iekonservēt zemenes, tomēr pārdomāti pirkumi rosinās tirgū atgriezties vēl. Un to jau nu gan nevajadzētu laist garām vasarā, kas mums tomēr ir gaužām īsas – izbaudām, kamēr vēl varam!

Nakts tirgus

Vieta: Rīga, Gaiziņa iela, Spīķeru iela

Darba laiks: katru dienu no pulksten 17 līdz 8.00.
Mazumtirdzniecības apjomos laikā no 17.00 līdz 22.00, pārējā laikā vairumtirdzniecības apjomos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!