Foto: @hazelzakariya
Kad no piena putām uz kafijas veidoti zīmējumi jau ir gluži ikdienišķa parādība, jaunzēlandiete Heizela Zakarija ir atradusi jaunu pašizteiksmes veidu, savu mazo, garšīgo mākslas darbu radīšanai izmantojot augļu un dārzeņu kokteiļu jeb smūtiju bļodiņu virsmas, stāstīts izdevumā "Vogue".

Melnbalti svītrota zebra, mīlīgs vienradzis, Harijs Poters vai Frīda Kalo, kas lūkojas tieši acīs no brokastu bļodiņas – tā vien šķiet, ka tevi apsēdušas halucinācijas, tik ļoti reālistiski ir Heizelas gleznojumi, kuru radīšanai tiek izmantotas vien dabīgas un pēc tam apēdamas sastāvdaļas.

A post shared by Hazel Zakariya (@hazelzakariya) on Dec 3, 2017 at 12:31am PST

"Tas sākās gluži nejauši," atklāj māksliniece. "Centos izdaiļot pagatavoto zupu ar kokosriekstu krēma stīdziņām, bet mana iecere izgāzās un es nolēmu glābt, kas glābjams, pievienojot bazilika pesto, kā rezultātā uz zupas virmas radīju improvizētu koku."

Kopš veiksmīgās apstākļu sakritības Zakarija ir radījusi virkni košu, krāsainu, garšīgu un, kas pats galvenais – arī veselīgu mākslas darbu smūtiju bļodiņās, ko vienkopus iespējams aplūkot mākslinieces "Instagram" kontā, kuram ir jau teju 30 tūkstoši sekotāju. Uz bieži uzdoto jautājumu, kādēļ veltīt tik daudz laika, lai radītu mākslas darbu, kurš pēc tam pāris minūšu laikā tiks apēsts, viņas atbilde ir tāda, ka: "Dzīve ir gaistoša un mums jāizbauda katrs tās skaistais mirklis."

A post shared by Hazel Zakariya (@hazelzakariya) on Sep 29, 2017 at 2:59am PDT

A post shared by Hazel Zakariya (@hazelzakariya) on Oct 19, 2017 at 12:00am PDT

A post shared by Hazel Zakariya (@hazelzakariya) on Aug 16, 2017 at 1:01am PDT

A post shared by Hazel Zakariya (@hazelzakariya) on Aug 10, 2017 at 1:00am PDT

A post shared by Hazel Zakariya (@hazelzakariya) on Aug 10, 2017 at 1:00am PDT

A post shared by Hazel Zakariya (@hazelzakariya) on Oct 12, 2017 at 5:56am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!