Foto: Publicitātes foto
14. jūlijā visi garšu, ainavu un sajūtu baudītāji tiek aicināti uz nu jau trešo Zaubes savvaļas kulināro festivālu, kur košā dabas garša atklāsies visā savā krāšņumā dažādās norisēs, informēja Amatas novada pašvaldība.

Visiem festivāla apmeklētājiem bez ieejas maksas būs atvērts Garšu tirgus ar garšīgu un skaistu lietu tirdziņu, dažādu, atbilstoši festivāla tematikai izvēlētu, ēdināšanas uzņēmumu piedāvājumu, pašdarbnieku un viesmākslinieku priekšnesumiem, kartupeļu mizošanas un gurķu sālīšanas konkursiem.

Foto: Publicitātes foto

Aktīvākie festivāla apmeklētājiem varēs izbaudīt piedzīvojumu garšu – loka šaušanu, Rupuču laivas, supošanu, izjādes ar ponijiem un zirgiem, kā arī citas izklaides ar brīvības sajūtu un adrenalīna devu, ko sniedz dabas baudīšana.

Garšu eksperimentu parkā – ieeja ar biļetēm. Biļetes cena pieaugušajiem 5 eiro, bērniem no septiņiem gadiem – 2 eiro, pirmsskolas vecuma bērniem ieeja Garšu eksperimentu parkā bez maksas. Te gardumlietu ražotāji piedāvās savu produkciju arī pagaršot, norisināsies pavārmākslas meistarklases un dietologs Andris Brēmanis stāstīs par sezonālo dabas velšu pielietojumu veselīgā uzturā un kopā ar apmeklētājiem arī pagatavos kādu veselīgu ēdienu. Aktīvi varēs izpausties radošajās vai kulinārās darbnīcās. Dažādu valstu pārstāvētu pavāru sacensībās būs iespēja novērtēt profesionāļu varēšanu savvaļas produktu izmantošanā. Neiztrūkstošs būs arī tautā iemīļotais konkurss "Labākā lauku torte". Dabas harmonijas, skaņu un gaismu pilna būs arī festivāla koncertu daļa – gan pašiem mazākajiem gardēžiem, gan pieaugušajiem.

Foto: Publicitātes foto

Iegādātos lauku labumus varēs baudīt Garšīgā miera krastā – piknika zonā pie Lejasezera, kas iekārtota mierīgas atpūtas cienītājiem.

Par atsevišķu ieejas maksu (70 eiro) būs iespējams piedalīties Lejesezera garšas svētkos, baudot deviņkārtu mielastu zem Zaubes slavenā dižozola, kurā savu meistarību izcelt savvaļas garšu viskošākās nianses kopīgi demonstrēs izcili Amatas novada pavāri, starp kuriem ir arī dizaina viesnīcas "Annas Design Hotel & Spa" restorāna šefpavārs Dzintars Kristovskis, mājražotāji, mednieki un makšķernieki. Atraisīta svētku atmosfēra, izcila svētku komanda, gardi un pārsteidzoši ēdieni, kas balstīti tieši uz dabas garšu košuma izcelšanu – ezera krastā, sirmu ozolu pavēnī.

Zaļumballi labas mūzikas gardēži varēs apmeklēt ar ieejas biļetēm (biļetes cena – 3 eiro), bet festivāla maksas zonu apmeklētāji deju placi varēs izmantot bez papildu maksas. Ballēšanās līdz pat rīta gaismai!

Festivāla programmu, kā arī pārējo meistaru, pavāru un īpašo viesu vārdi drīzumā tiks publicēti www.wildfoodfest.lv.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla maksas zonu jeb Garšu ekspertu parku var iegādāties te, bet uz Lejasezera garšu svētkiem jeb deviņkārtu mielastu, lūk, šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!