Foto: Publicitātes foto

Turpmāk pirmdienās, sadarbībā ar LTV raidījumu "Īstās Latvijas saimnieces", iepazīstināsim ar tā dalībniecēm un viņu piedāvātajām receptēm. Piektdien, 16. februārī, pirmā viesošanās tika aizvadīta Kolkā, kur lībiešu saimniece Dženeta Marinska cienāja ar zivju zupu, plaucētu buti ar kartupeļiem un sklandraušiem. Vairāk informācijas par raidījumu un tā dalībniecēm atradīsi te, bet, lasot tālāk, uzzināsi Dženetas Marinskas gatavoto ēdienu receptes.

Dženeta dzīvo Kolkā, pavisam netālu no Kolkas raga. Rosīgākais laiks viņas dzīvē ir vasara, kad dienas cita pēc citas ir pilnībā pakārtotas viesu vajadzību apmierināšanai. Viņai pieder neliels viesu nams un nākas rūpēties arī par viesu vēderiem. Maltītes gatavošana – tā ir ikdiena. Kā pati saka – vasarā savas dzīves nav!

Citādāk ir ziemā, kad atliek laiks arī sabiedriskām un kultūras aktivitātēm – Dženeta darbojas Līvu savienības Kolkas grupā, brauc uz Rīgu uz teātri, kino un muzejiem. Nodarbojas arī ar rokdarbiem un pēta dzimtas vēsturi. Veido dzimtas koku un cenšas izzināt senču likteņus.

Lasi tālāk un apgūsti, kā gatavojama "zīv zup", plaucēta bute lībiešu gaumē un tradicionālie sklandrauši.

Zivju zupa jeb 'kalād rok'

Foto: Publicitātes foto

Plaucēta bute ar kartupeļiem jeb 'pīklest ar rūšem'

Foto: Publicitātes foto

Sklandrauši jeb 'sūrkak'

Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!