Foto: Shutterstock
Veikalā pirkta maltā cūkgaļa cepot nemaina krāsu - kā bija, tā paliek koši rozā, kaut arī sutināta pietiekami ilgi. Šāda situācija piedzīvota ne vienam vien, bet kādēļ tā notiek? Vai iespējams, ka gaļai pievienota kāda viela, kas veicina sārtās krāsas saglabāšanos, žurnālam "Ievas Virtuve" vaicā lasītāja.

Tā var būt, raksta žurnāls, norādot, ka viss atkarīgs no tā, vai pirkums saucas "kotlešu masa" vai "maltā gaļa". Maltā gaļa satur mazāk kā 1% sāls, savukārt kotlešu masai atļauts pievienot vairāk sāls, dažādas garšvielas un citads sastāvdaļas, arī dažādas pārtikas piedevas jeb E vielas.

Par gaļas rozā toni "atbildīgas", piemēram, pārtikas piedevas, kas slēpjas zem cipariem E250 un E251. Tādēļ, pērkot malto gaļu, vispirms iepazīsties ar produkta marķējumu vai palūdz pārdevējam izdrukāt to, lai zinātu, ko pērc.

Protams, lai izvairītos no dažādiem pārsteigumiem, vislabāk nopirkt gabalu gaļas un samalt to pašam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!