Foto: F64

Izmantojot īso pārtraukumu starp Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta beigām un "play-off" sākumu, daži, mazāk aizņemtie Rīgas "Dinamo" hokejisti trešdienas pēcpusdienā par prieku visiem picu mīļotājiem izveidoja savas īpašās picas, kas no nākamās nedēļas tiks iekļautas "Čili Pica" ēdienkartē.

Picu meistaru godā iejutās pilns hokeja piecinieks - trīs uzbrucēji un divi aizsargi: Aleksandrs Ņiživijs, Gints Meija, Miks Indrašis, Rodrigo Laviņš un Oskars Cibuļskis. Katrs no viņiem pats (ar nelielu pavāru piepalīdzēšanu, īpaši ar mīklas rullējamo aparātu) izgatavoja savas picas pirmo eksemplāru un, protams, nogaršoja arī "maiņas biedru" veikumu. Uz objektivitāti šai gadījumā gan lieki cerēt - uz jautājumu, kura pica bija labākā, visi norādīja uz savējo.

Divas no picām vairāk tā kā būtu piederīgas Latvijas hokeja izlasei - Mika Indraša "Čempionu" pica (viegli kūpināta cūkgaļas karbonāde, salami, šampinjoni, siers, melnās olīvas oregano, pētersīļe) un Rodrigo Laviņa "Izlases" pica (bekons, apcepta cūkgaļas fileja, kausētais siers, mocarella). Ar Ginta Meijas itin veiklajām rokām tapa "Dinamo" pica (bekons, cūkgaļas fileja ar garšvielām, marinētas celmenes, siers, puravi). Toties pārējās ir ļoti universālas un piederētos kā "Dinamo" komandai, tā mūsu izlasei - Oskara Cibuļska "Uzvaras garša" (cūkgaļas krūtiņa, kūpināta vistas fileja, siers, ķiršu tomātiņi, siers, melnās olīvas, oregano, puravi, baziliks) un Sašas Ņiživija "Trāpīgā" (liellopa gaļa medus marinādē, marinēta paprika, siers, sarkanie sīpoli, saulē kaltēti pipari, oregano).

Jautāts, vai šādas picas nav pretrunā ar sportistu diētu, Ņiživijs atsmēja: "Mums dienā ir jāuzņem 5000 kaloriju - šāda pica pazūd "bez pēdām!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!