Foto: Kebabblogeri

"Pēc pirmā kumosa tavam ķermenim iztriecās cauri elektrība, tu sareibi, pieķēries pie galda, pār vaigu noritēja asara, un tu atkal noticēji mīlestībai." šis izteiksmīgais citāts no "Skats" raksta par kebabu kariem Rīgā, ir, iespējams, labākais veids, kā aprakstīt sajūtas, kas pārņem, iekožoties pirmajā kebabā. Vērojot nozares straujo uzplaukumu un hamletiskās kaislības, kas ik pa laikam uzvirmo saistībā ar kebabnīcām, šķiet neticami, ka vēl pāris gadus nesenā pagātnē kebabi mūsu platuma grādos bija īsta eksotika.

Tie, kuriem palaimējās tos nobaudīt Vācijā vai kādā tālākā ceļojuma galamērķī, atgriežoties mājās, nespēja aizmirst šo garšu piedzīvojumu, it īpaši tāpēc, ka bija jāsamierinās, - nav iespējams paredzēt, kad atkal radīsies iespēja nobaudīt ko tamlīdzīgu. Laimīgā kārtā, esam piedzīvojuši laikus, kad vērojams īsts austrumu garšas uzvaras gājiens – Rīgā teju uz katra stūra izkārtnes vēsta, ka šeit iespējams baudīt kārdinošus kebabus. Bet rodas jautājums, - kā neapjukt plašā piedāvājuma džungļos un atrast savu īsto un vienīgo.

Mēs nolēmām atvieglot izvēli, lūdzot palīdzību pašmāju kebabu entuziastiem no kopienas "Kebabblogeri", kuri, lai aizgrauztos līdz patiesībai, dažādos Latvijas nostūros ir nobaudījuši ne vienu vien kilogramu marinētas gaļas ar visu iespējamo un neiespējamo veidu piedevām.

Protams, par gaumi nestrīdas – šis tops nav kā akmenī cirsts, un ir jāuztver tikai kā kebabblogeru subjektīvais viedoklis, tādēļ komentāros aicinām atklāt, kur tavuprāt ir nobaudāmi gardākie kebabi Rīgā.

Foodbox

Foto: Kebabblogeri

"Foodbox", Antonijas iela 6a (ieeja no Pumpura ielas)

Darba laiks: pirmdiena – piektdiena 11.30 – 19.00; sestdiena, svētdiena: slēgts.

Nokļūšana "Foodbox" nav tik ērta (vispār grūti iedomāties šajā vēstniecību rajonā šādu ēstuvi), taču garšīgais un kvalitatīvais kebabs to noteikti atsver.

Mūsu skatījumā šeit ir nobaudāms iespējams, visautentiskākais turku kebabs Rīgā (Latvijā?). Uz šo kebabnīcu doties vilina gan garšīgā ēdienkarte, gan arī fakts, ka visi lavaši un kebabmaizītes tiek gatavoti turpat uz vietas, kā arī gaļa ir tiešām kvalitatīva. Kebabu kartē rindojas gan ietītie kebabi pašceptajā, mīkstajā lavašā (durum) vai svaigi ceptajā pita maizē (doner, falafel), gan kebabi uz šķīvja ar svaigiem salātiem, rīsiem vai bulguru.

Telpas nav īpaši plašas, kas gan nav īpaša problēma, jo ārā ir jauka un piemīlīga terasīte. Kebabnīcas iekšienē mūs sagaida ļoti laipni un sakarīgi darbinieki. Esam vienisprātis – kebabi garšo lieliski, bez sajūtamiem garšas pastiprinātājiem. Arī lavašs/pitas maizīte garšo svaigi un autentiski (pašcepta!). Gaļa arī esot vietējā, kas ir retums šāda tipa iestādēs, un tas noteikti nopelna pluspunktiņu no mums. Priecē arī bezmaksas turku tēja, kas pieejama ēstuves iekštelpās. Cenas – adekvātas.

Kebburg

Foto: Kebabblogeri

"Kebburg", Tilta iela 12 (Sarkandaugava)

Darba laiks: otrdiena – sestdiena 11.00 – 22.00; svētdiena 11.00 – 20.00; pirmdienās slēgts.

Viens no pagājušās vasaras patīkamākajiem pārsteigumiem. Izrādās, nosaukums "Kebburg" nav vis kādas latviešu pilsētas vāciskās versijas atvasinājums, bet tapis, apvienojot mums visiem divas ļoti tuvas lietas - kebabu un burgeri. Ģeniāli!. Kaut gan ir maz ticams, ka "Kebburg" kādreiz uzvarēs elegantāko interjeru konkursā, arī telpas noteikti nav vislielākās, toties, kā jau nereti gadās, šī vieta ir kārtējais apliecinājums faktam, ka nav prātīgi skatīt vīru no cepures. Mums atliek tikai piekrist tīmeklī atrodamajām klientu atsauksmēm, kuras vēsta – pat pasūtot vidējo kebabu, māga būs pilna, jo gaļas attiecība pret salātiem, ir tiešām iepriecinoša.

"Kebburg" ēdienkartē atrodamie kebabi ir kraukšķīgi, sulīgi un neliks vilties. Ja vēl ar to nav gana, arī frī kartupelīši ir lieliski. Silti iesakām nomēģināt vistas kebabu ar saldo čili mērcīti. Cenas – vienas no zemākajām Rīgā.

Pakistānas Kebabs

Foto: Kebabblogeri

Dudi Kebab

Foto: Kebabblogeri

Euro Doners Kebabs

Foto: Kebabblogeri
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!