Foto: LETA

Līgo svētkiem esam sākuši gatavoties laicīgi, pēdējā laikā daudz intensīvāk iegādājoties piknika un brīvā laika piederumus, novērojuši veikalu tīkla K-rauta darbinieki. Savlaicīgo iepirkšanos var skaidrot ar vēlmi svētku dienās izvairīties no garām rindām veikalos un neapdomīgiem pirkumiem, iegūto laiku lietderīgi izmantojot gatavošanās darbiem mājās vai izbraukumos pie dabas.

"Līgo svētki daudziem ir gada tuvākie svētki, un lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju īpaši gatavojas tiem un gaida ar nepacietību. Šie senie svētki mūsdienās asociējas ne tikai ar sieru un ugunskuru, bet laikam ejot, katra ģimene ir ieviesusi savas ģimenes tradīcijas, kuru īstenošanā iekļaujas gan mūsdienīgas izklaides, gan tām atbilstoši tiek sagādāts nepieciešamais. Daudziem Līgo svētki nav iedomājami bez izbrauciena pie dabas, šašlika un desiņu cepšanas uz grila un nakts pavadīšanas nomodā draugu kompānijā. Tiem tuvojoties, piknika un brīvā laika piederumu nodaļā ir manāma vislielākā rosība. Vispirktākās lietas arī šogad ir saliekamie grili, kokogles, skaldītā malka, saliekamie krēsli, teltis, guļammaisi, piepūšamie matrači, lukturi, lāpas, protams, arī līdzekļi pret nelūgtajiem svētku viesiem – odiem," stāsta K-rauta pārdošanas konsultante Vēsma Dzintare.

Ko pirms Līgo svētkiem jāatceras nopirkt un sagatavot?

Ja plānots cept un grilēt gaļu, jāatceras par grila aksesuāriem - iesmiem, restēm, degmaisījumiem un kokoglēm vai skaldīto malku. Ja svētkus paredzēts pavadīt ārpus mājām, der apsvērt domu par saliekamā grila iegādi. Veikalos tādi plašā klāstā - darbināmi gan uz oglēm, gan malkas, kā arī ar gāzi.

Svētku galdu jaukāk ir klāt ārā nevis telpās, un to var izdarīt tikpat dekoratīvi pagalmā vai pļavā, izdekorējot ar svecēm vai lāpām. Galda servēšanai vispraktiskāk ir izmantot vienreizējos traukus, jo tie aiztaupīs laiku mazgāšanai. Pieejami gan vienkārša, gan dekoratīvi vienreizlietojamie trauki. Galvenais ierīkot vietu atkritumiem un pēc svinībām atstāt sakoptu apkārtni. Gan praktiski, gan dekoratīvi būs novietot uz galda un tā tuvumā lineļļas sveces pret odiem. Noteikti noderēs arī pūšamie baloniņi pret odiem, bet jāpievērš uzmanību, ka tikai atsevišķi paredzēti bērniem.

Lai parūpētos par komfortu, atpūšoties un nakti pavadot pie dabas, noderēs saliekamie krēsli, kas ir viegli un ērti pārnēsājami. Izbaudīt komfortu, arī nakšņojot ārpus telpām, ir pavisam vienkārši - noderēs kvalitatīva telts un guļammaiss. Ja izmantosi piepūšamo matraci, komforts teltī daudz neatšķirsies no nakts istabā. Galvenais atcerēties paņemt lukturīti ar baterijām, jo, par spīti tam, ka Līgo nakts ir visgaišākā, tas noteikti var izrādīties noderīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!