Foto: Publicitātes foto
Marta nogalē, no 25. līdz 28.martam, Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā jau desmito gadu norisinājās gastronomijas izstāde "ExpoHoReCa" un pavāru konkurss "Baltijas kulinārijas zvaigzne". Šogad Latvijas pārstāvji mājās pārveda vienu sudraba un vienu bronzas medaļu, informē izstādes organizatori.

Konkursā Latviju pārstāvēja trīs jauni un daudzsološi pavāri – Dinārs Zvidriņš (restorāns "Kaļķu vārti"), Kārlis Visockis (Semirah hotel Metropole ) un Romāns Uglanica (Tallink Hotel Riga, restorāns "Elements").

Katrs pavārs startēja savā konkursa disciplīnā, divās no tiem iegūstot arī medaļas. Kopvērtējumā D. Zvidriņš ieguva 2. vietu kategorijā "Karstais pamatēdiens", savukārt Kārlis Visockis, kurš kategorijā "Melnā kaste" gatavoja ēdienu no teļa gaļas filejas, granātāboliem un fenheļa, ieguva 3.vietu.

Svetlana Riškova, "Pavāru kluba" valdes priekšsēdētāja un Tallink Hotel Riga restorāna "Elements" šefpavāre konkursa norisi vērtē kā ļoti pozitīvu: "Konkursa gaisotne bija ļoti draudzīga un sirsnīga, arī mūsu pavāri visus ēdienus pagatavoja ļoti meistarīgi. Šķiet, ka trūkstošā sastāvdaļa uzvarai bija veiksme, jo nācās saskarties ar dažām tehnsikām nepilnībām, kā dēļ tika zaudētas vērtīgās minūtes, kas neļāva maltīti pabeigt laicīgi, iegūstot soda punktus."

Savukārt Raimonds Zommers, "Pavāru kluba" valdes loceklis un restorāna "Kaļķu vārtu" šefpavārs, kurš Sanktpēterburgā bija uzņēmies menedžera un trenera funkcijas, par konkursu varēja teikt tikai atzinīgus vārdus un, tā kā pats reiz ir piedalījies šajā konkursā, tad īpašu uzmanību viņš pievērsa tieši apstākļiem, kādi ir nodrošināti konkursantiem: "Ļoti patīkami redzēt, ka ir novērstas dažādas sīkas nepilnības, uzlaboti apstākļi, lai pavāra darbs būtu pēc iespējas ērtāks – pati darba vieta, kas atvēlēta katram konkursantam, ir kļuvusi lielāka, nekā bija laikā, kad startēju es. Viss tiešām bija godam!"

Pavāru darbu konkursu laikā pēc noteiktiem kritērijiem (ēdiena noformējums, garša, produktu saderība, krāsu gamma, tehniskā meistarība un darba organizēšana) izvērtēja kvalificēta žūrija, ko veidoja augstas klases šefpavāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!