Foto: Publicitātes foto

Gardēžu portāls Tasty.lv un Trikāta Siera akadēmija aicina piedalīties konkursā - pārbaudi savas zināšanas un veiksmi un laimē Trikāta Siera akadēmijas sarūpētu sieru izlasi, kurā ietilpst arī jaunums – Sniega bumbas ar amoliņa garšu!

Online Siera akadēmija Latvijā darbojas jau vairāk kā pusgadu, sniedzot visplašāko informāciju par siera vēsturi, veidiem, saderību ar dažādiem ēdieniem un dzērieniem, kā arī citu noderīgu informāciju siera baudītājiem.

Šopavasar akadēmijā tiek likts uzsvars uz siera pasniegšanas mākslu. Vietnē www.trikatasieraakademija.lv pieejami vairāki praktiski padomi un noderīgi video siera uzkodu veidošanai un noformēšanai uz paplātes. Online siera prasmju skolā ir iespēja uzzināt, kā radoši pagatavot siera plates tādiem svētkiem kā Lieldienas, Valsts svētki vai Līgo svētki, un kā ikdienā iepriecināt ģimeni vai draugus ar estētiski baudāmām siera platēm. Praktiskos video padomus veidojuši Latvijā zināmi pavāri - Jevgēnijs Ponomarjovs no restorāna Gastronome, Juris Dukaļskis, pārstāvot restorānu Trīs pavāri, Artūrs Freibergs, kas zināms kā TV kulinārijas šova Mūsdienu Latvijas garša finālists, kā arī ģimenes restorāna Hercogs šefpavārs un īpašnieks Andris Rūmītis. Lai arī siera plates, kas redzamas video meistarklasēs, gatavojuši eksperti, akadēmijas veidotāji aicina cilvēkus uzdrošināties un būt radošiem, pasniedzot sieru.

Un nu, pie konkursa! Atbildi pareizi uz pieciem jautājumiem un laimē Trikāta siera izlasi! Trīs uzvarētājus izlozēsim 21.maijā no tiem dalībniekiem, kuri būs atbildējuši pareizi uz visiem jautājumiem. Veiksminiekus paziņosim portālā Tasty.lv un sazināsimies arī personīgi.

Lai palielinātu savas izredzes atbildēt pareizi un uzvarēt konkursā, atbildes var meklēt un atrast Trikāta Siera akadēmijas mājas lapā www.trikatasieraakademija.lv. Veiksmi!

$quiz_address = "receptes@delfi.lv"; $subject = "Trikāta: $A-$B-$C-$D-$E"; include "/www/htdocs/woman/includes/articleincludes/formstart.inc"; ?>

Konkursa jautājumi:

1. Cietais siers parasti tiek nogatavināts:

dažas dienas;
pāris nedēļas;
vairākus mēnešus vai pat gadus.

2. Kādas mērces izmantotas, veidojot Trikāta Siera akadēmijas siera plati Izsmalcinātām gaumēm?:

zemeņu, ķirbju, biešu, ciedru riekstu;
ķirbju, zaļo seleriju, biešu, cidoniju;
bazilika pesto, zemeņu, piparmētru, biešu.

3. Kura no sastāvdaļām parasti neietilpst siera sastāvā?

fermenti un baktēriju ieraugs;
sāls vai citas garšvielas;
olas.

4. Cik siera plašu pasniegšanas veidus iespējams apskatīt Trikāta Siera akadēmijas mājas lapā?

5;
9;
15.

5. Kādas formas siers nogatavinās visvienmērīgāk?

apaļš;
trīsstūrveida;
kantains.

include "/www/htdocs/woman/includes/articleincludes/formend.inc"; ?>

Konkurss sadarbībā ar: 


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!