Foto: LETA

AS "Reģionālā investīciju banka" (RIB) izsniegs 2,8 miljonu eiro finansējumu AS "Ceļu pārvalde", kas darbojas ceļu būves, remonta, uzturēšanas, projektēšanas un asfaltbetona ražošanas jomā, liecina kredītiestādes sniegtā informācija.

Daļa finansējuma tiek izsniegta esošas garantiju līnijas refinansēšanai, kā arī jaunu garantiju izsniegšanai uzņēmuma dalībai valsts un pašvaldību konkursos. Līdztekus kredīta līdzekļi tiks izmantoti arī uzņēmuma apgrozāmiem līdzekļiem, kā arī nodrošinās līzinga limitu autoparka atjaunošanai.

"Vienā darījumā ietveram vienlaicīgi vairākas finansējuma sastāvdaļas, kas ir izteikti vērstas uz uzņēmuma attīstību," skaidro RIB Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Armands Kokainis.

"Ceļu pārvaldes" komercdarbību raksturo augsta dinamika, proti, vienlaicīgi piedalāmies dažādos projektos un konkursos, kā arī augsta kapitāla intensitāte, proti, ceļu būvei ir pastāvīgi nepieciešami apgrozāmie līdzekļi tehnikai, materiāliem un citām izmaksām. Šis finansējuma darījums mums atrisina abus šos izaicinājumus – mēs varam aktīvi startēt valsts un pašvaldību iepirkumos, kā arī vienlaicīgi īstenot arvien augošu ceļu būves un uzturēšanas projektu portfeli," komentē AS "Ceļu pārvalde" ģenerāldirektors Eldanizs Mamedovs.

RIB pēdējo gadu laikā ir īstenojusi bankas biznesa modeļa transformāciju saskaņā ar savu attīstības stratēģiju, kas paredz uzsvaru maiņu no universālas bankas darbības uz kreditēšanu un finanšu pakalpojumiem Latvijas uzņēmējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!