Foto: Publicitātes foto

Septembra sākumā Ķīpsalā par Latvijas 2014.gada konditora titulu cīnīsies labākie gardumu meistari, kuriem būs jāprezentē kūkas kā kleitas, Tasty.lv vēsta BT1 pārstāve Aiga Kupre-Vociša.

Konditori, gluži kā modes dizaineri, ietērps tortes, kuras pēc tam divas dienas – 4. un 5. septembrī – Ķīpsalā varēs apskatīt ikviens gardēdis, mākslas cienītājs un izstādes Riga Food 2014 apmeklētājs.

"Latvijā ir tik daudz fantastisku konditoru, kas prot pagatavot ne tikai apbrīnojami skaistas, bet arī neticami garšīgas kūkas. Garšas ziņā neatpaliekam ne no Francijas, ne Vācijas! Mums ir augtas prasības pret garšu, kas citās valstīs paliek otrajā plānā. Tāpēc Latvijas konditoriem ir jābeidz slēpties un jāizlien saulītē – jāparāda arī citiem, ko mākat!" uzsver konkursa Latvijas 2014.gada konditors organizatore, konditorejas Kūkotava ražošanas vadītāja Maija Kaire.

Konkursa mērķis ir popularizēt un attīstīt konditorejas meistarību Latvijā, pierādīt savas prasmes, balstoties uz mūsdienīgu klientu pieprasījumu un to vajadzībām. Dalība konkursā sniedz vienreizēju iespēju praktiski mācīties, dalīties ar idejām, satikt līdzīgi domājošus profesionāļus un dibināt jaunus kontaktus.

Vēl var pieteikties!

Par konkursa Latvijas 2014. gada konditors dalībnieku var kļūt jebkurš profesionāls konditors vai konditoru komanda, kas līdz šī gada 2.jūlijam pieteiks dalību konkursam – iesniegs aizpildītu pieteikuma anketu. Anketu un nolikumu skatiet: www.pavaruklubs.lv

Konkursa dalībnieku veikumu 4. septembrī Ķīpsalā vērtēs starptautiska žūrija, kas īpašu uzmanību pievērsīs konditoru meistarībai, noformējumam, darba atbilstībai tēmai, izstrādājuma smaržai, garšai un produktu saderībai, kā arī izstrādājuma prezentācijai.

Konkursa 1. vietas ieguvējs saņems ne tikai titulu Latvijas 2014. gada konditors, bet arī galveno balvu – 500 eiro. Visi konkursa dalībnieki dāvanā saņems vērtīgu konditorejas inventāru, kā arī balvas no konkursa atbalstītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!