Lielā talka: deviņas talcinieku pusdienas, ko var pagatavot arī brīvā dabā

Lielā talka: deviņas talcinieku pusdienas, ko var pagatavot arī brīvā dabā
Foto: Shutterstock

Rīt jau Lielā talka! Lai talciniekiem rīt pēc dūšīga darba būtu spēks braukt mājās, ir jāpadomā ne tikai par darbarīkiem un uz kurieni doties talkot, bet arī par to, ar ko cienās talciniekus. Kur gan vēl jaukāk apspriest paveikto, kā pie ugunskura visiem kopīgās pusdienās! Tās var būt zupas un sautējumi, grilēta gaļa un desiņas, un dārzeņi. Piemeklēju deviņas receptes, kuras ļoti viegli piemērot apstākļiem brīvā dabā.

Liellopa steiks ar rozmarīnu un grilētiem dārzeņiem

Lielā talka: deviņas talcinieku pusdienas, ko var pagatavot arī brīvā dabā
Foto: Aikāgaršo

Sulīgs steiks un svaigi grilēti dārzeņi veido maltīti, no kuras atteikties nebūs spējīgs neviens gaļas mīļotājs!

Lasīt vairāk

Virs ugunskura vārīta zivju zupa zaļumos

Lielā talka: deviņas talcinieku pusdienas, ko var pagatavot arī brīvā dabā
Foto: Shutterstock

Zivju zupa ir jāvāra uz ļoti lēnas uguns, tieši tādēļ zivju zupa virs ugunskura sanāk tik ļoti garda. Un, protams, zivju zupa vārīta virs ugunskura nozīmē, ka zivis ir tikko noķertas. Lielas zivis sagriež gabalos, bet vidēji lielas vai mazākās vāra veselas. Vāra arī galvas, tikai jāizņem žaunas, jo tās buljonu padara rūgtu. Ja zivis ir sīkas, tad ūdeni vispirms katlā uzvāra. Ja zivis ir lielas, tad tās liek katlā, aplejot ar aukstu ūdeni, un vāra.

Lasīt vairāk

Klasiskais cūkgaļas šašliks

Cūkgaļas šašliks
Foto: Shutterstock

Šobrīd veikalos pieejamas neskaitāmas variācijas gatavai, jau iemarinētai cepamgaļai, tomēr daudz gardāks šašliks būs, ja marinēsiet to paši. Lūk, klasiska šašlika recepte, kurā tiek izmantots baltvīns un citrons. Vispārizplatītais uzskats, ka šašlikam noteikti jābūt marinētam etiķī, ir samērā maldīgs, jo etiķa skābums gaļu tikai sausina.

Lasīt vairāk

Soļanka no trīs veidu gaļas

Lielā talka: deviņas talcinieku pusdienas, ko var pagatavot arī brīvā dabā
Foto: Shutterstock

Soļanka no trīs veidu gaļas- daudz vienkāršāk un ātrāk, kā izklausās.

Lasīt vairāk

Cepta cūkgaļa 'čigānu gaumē'

Cepta cūkgaļa ar zaļumiem
Foto: mosfood

Lai gan gatavošanas veids ir, varētu teikt, elementārs, ēdiens ir izcili garšīgs un aromātisks. Izmēģini! Neticami vienkārši un ātri!

Lasīt vairāk

Nātru zupa ar žāvētām ribiņām

Nātru zupa
Foto: Shutterstock

Pavasarī viens no vērtīgākajiem un veselīgākajiem zaļumiem ir jaunās nātrītes, kas aug malu malās. Pareizi apstrādājot dzēlīgās lapiņas, tās var izmantot gan kā salātu, gan kā zupu sastāvdaļu. Šai reizei - garda nātru zupas recepte.

Lasīt vairāk

Īstais uzbeku plovs

Lielā talka: deviņas talcinieku pusdienas, ko var pagatavot arī brīvā dabā
Foto: Shutterstock

Īstais uzbeku plovs - vienkārši un gardi.

Lasīt vairāk

Šašliks ar adžiku

Lielā talka: deviņas talcinieku pusdienas, ko var pagatavot arī brīvā dabā
Foto: Shutterstock

Šašliks ar adžiku, tomātu sulu, sīpoliem un baziliku.

Lasīt vairāk

Vistas filejas ļuļa kebabs ar grilētu papriku

Lielā talka: deviņas talcinieku pusdienas, ko var pagatavot arī brīvā dabā
Foto: Shutterstock

Pārsvarā ļuļa kebabus gatavo no jēra vai liellopa gaļas. Piedāvājam vienkāršotu ļuļa-kebaba recepti, kurā izmanto vistas fileju. Vasarā cep uz grila, ziemā - cepeškrāsnī. Pasniedz ar grilētu marinētu papriku.

Lasīt vairāk

Source info



Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka