Muzeja vadītāja gatavoja divu veidu mīklas - ātro kārtaino un smilšu mīlku, kas kalpoja kā pamats dažādiem drupeniem un aromātiskiem cepumiem. Viņa neslēpa, ka no viena veida mīklas var "uzburt" dažāda izskata un garšas saldumus, atkarībā no tā, kādas piedevas izmanto - vienkārši jāļauj vaļa fantāzijai. Tagad, vasaras sezonā var izmantot dārza un meža ogas, gatavojot cepumu pildījumu, visu cauru gadu - dažādas sēkliņas un riekstus. Saldummīļi var pagatavot dažādas glazūras.
Cepumu meistarklases dalībnieki, maizes cepšanas ekspertes mudināti, gatavoja vairāku veidu un formu cepumus, un darbā iesaistījās gan pieaugušie, gan bērni. Galvenās cepumu izdošanās sastāvdaļas? - mīlestība un pacietība, kā arī nepadošanās, ja pirmajā reizē rezultāts nav līdz galam, kā iecerēts. Meistarklases noslēgumā visi mielojās ar pašu ceptajiem kārumiem, kurus garšas ziņā nevar salīdzināt ar veikalā nopārkamajiem.