Foto: Shutterstock
Tev patīk rosīties virtuvē, bet jūti, ka pietrūkst zināšanu un praktisku iemaņu? Tev par prieku apkopojām Rīgā pieejamos pavārkursus un meistarklases, kur profesionāļu virsvadībā vari mācīties gatavot visdažādākos ēdienus, iegūstot domubiedrus un lieliski pavadot brīvo laiku. Plašajā piedāvājumā ko noderīgu atradīs gan saldummīļi, gan vegāni, svaigēdāji un dzīves baudītāji. Piesakies pats un pierunā arī draugus!

"Viesistaba" – plaša spektra kulinārijas kursi

Plaša spektra kulinārijas kursi un semināri. Piemēram, martā vari apgūt jēra gaļas, jūras velšu un zivju gatavošanas gudrības, kā arī iemācīties pagatavot Francijas, Vidusjūras un Kaukāza reģioniem raksturīgus ēdienus.

Visus pieejamos kulinārijas kursus vari aplūkot "Viesistabas" mājaslapā.

Cena vienai personai 50 eiro, divām vai vairāk personām – 45 eiro katram.
Adrese: Citadeles iela 3, Rīga.

"Raunas dārzs" – eklēru meistarklases


Populārā eklērnīca "Raunas dārzs" interesentiem regulāri piedāvā eklēru meistarklases. Ja vēlies apgūt eklēru gatavošanas mākslu, tad rēķinies ar to, ka jāpiesakās savlaicīgi, jo pēc kārtējās meistarklases izsludināšanas grupa tiek nokomplektēta ļoti ātri.

Aktuālo informāciju par meistarklasēm meklē "Raunas dārzs" feisbuka lapā.

Meistarklases cena vienai personai: 40 eiro.
Adrese: K. Ulmaņa gatve 114 k-1, Rīga.

Lūk, vēl 10 vietas, kur apgūt pavārmākslas smalkumus.

'Vegus' – veģetārā uztura kursi

Foto: Shutterstock


Veģetārā uztura skola “Vegus” piedāvā seminārus un lekcijas par veģetārā uztura tematiku.“ kulinārijas kursi “zālēdājiem”, viņu “barotājiem”, garšvielu mīļotājiem un ēst gatavošanas apvāršņu paplašinātājiem,” vēstīts “Vegus” mājaslapā.

Pavasara kursu, lekciju un semināru kalendāru atradīsi, lūk, te.

Vienas dienas semināru dalības maksa ir 29 vai 49 eiro. Kursu cikls – 125 eiro. Lekcija – 25 eiro.
Adrese: Ģertrūdes iela 60, Rīga.

'Parunāsim' – siera kūku un 'pavlovu' meistarklases

Foto: Shutterstock

Omulīgā "tērzētava", kafejnīca "Parunāsim" piedāvā siera kūku un "Pavlovu" meistarklases 5-12 domubiedru grupām.

Cena: no 120 eiro (12 cilvēku grupai - 180 eiro).
Adrese: Mazā Pils iela 4, Vecrīga.

'Gastronomijas institūts' – konditorejas meistarklases

Foto: Shutterstock

“Gastronomijas institūts” piedāvā konditorejas meistarklases. Šeit tiek rīkotas arī vecmeitu ballītes, draudzenēm kopīgi gatavojot zefīrus, eklērus, makarūnus vai gaisīgas Pavlovas kūkas, kā arī darba kolektīvu saliedēšanās pasākumi, jo arī virtuvē ir svarīgi darboties komandā, pierādot komandas saliedētību un virzoties un nosprausto mērķi.

Meistarklašu kalendāru vari aplūkot "Gastronomijas intitūta" feisbuka lapā.

Nodarbības cena vienai personai: 30 eiro. Bērni līdz 12 gadu vecumam piedalās meistarklasēs kopā ar vecākiem bez papildu maksas.
Adrese: Artilērijas iela 35, Rīga.

'Food anatomy' – meistarklases ar šefpavāru

Foto: Shutterstock

Restorāna "Gastoronome" šefpavārs Jevgenijs Ponomarjovs vairākas reizes mēnesī organizē kulinārijas kursus par dažādām tēmām. Katrā nodarbībā šefpavāra vadībā iemācīsies pagatavot izsmalcinātas trīs kārtu vakariņas. Piemēram, 1. marta meistarklases ēdienkartē bija astoņkāja salāti, vīnā sautēti teļa vaigi ar dārzeņiem, pikantu biezeni un gailenēm, bet desertā - izsmalcinātā franču "Paris-Brest" kūka ar vārīto krēmu un lazdu riekstiem.

Seko līdzi aktuālajai informācijai kursu "Facebook" lapā.

Adrese: Mūkusalas iela 72b, Rīga.
Cena vienai personai 50 eiro, pārim – 80 eiro.

'Termomiks' – tematiskās kulinārijas meistarklases

Foto: Shutterstock

“Termomiks” piedāvā tematiskās kulinārijas meistarklases. Piemēram, februāri, notika pankūku un Valentīna dienas romantisko ēdienu meistarklase. Pa laikam "Termomiks" rīko arī tematiskās meistarklases dažādu valstu kulināro tradīciju izzināšanai. Tā Itālijas virtuvei veltītajā nodarbībā tika gatavoti romiešu salāti ar gorgonzolas mērci, pasta ar florenciešu frikadelēm un siera mērci, kā arī ķiršu krēms ar mandeļu musli un medu.

Aktuālajam meistarklašu piedāvājumam seko līdzi “Termomiks” feisbuka vietnē.

Nodarbības cena vienai personai: 20 eiro
Adrese: Miera iela 36b, Rīga.

'The Beginnings' – svaigēšanas meistarklases

Foto: Shutterstock

“The Beginnings” regulāri rīko svaigēšanas ēdienu gatavošanas un bezgrēka konditorejas meistarklases. Svaigēšanas nodarbībās tiek apgūti svaigēšanas gatavošanas principi un gūta praktiska pieredze, kā gatavot veselīgi, garšīgi un ātri. Meistarklases laikā tiek pagatavotas divas svaigēšanas zupas, divi pamatēdieni un viena kūka vai deserts, kā arī zaļais kokteilis.

Aktuālo informāciju par kursiem meklē, lūk, šeit.

Cena vienai personai: svaigēšanas 1. līmeņa meistarklase – 40 eiro, 2. līmeņa meistarklase – 50 eiro. Bezgrēka konditorejas kurss – 40 eiro.
Adrese: K. Barona iela 21, Rīga.

'Buberts' – kūku meistarklases

Foto: Shutterstock

Mājīgajā Lūšu ģimenes kafejnīcā "Buberts" saldummīļi ir mācījušies gan gatavot tartes, eklērus, "cielaviņas", un "pavlovas", kā arī izcept latviešu tradicionālos pīrādziņus un medus kūku. Kaut šobrīd "Buberta" aktuālajā piedāvājumā kursi nav atrodami, īpašnieki atklāj, ka uz vasaras pusi, apzinot klientu vēlmes, atkal tiks organizētas meistarklases, tādēļ ir vērts piesekot kafejnīcas "Facebook" kontam, lai uzzinātu jaunumus.

Cenas: 39 eiro (2019. gada sezonā).
Adrese: Dzirnavu iela 15, Rīga.

'Hanna Anna' – konditorejas meistarklases

Foto: Shutterstock

“Hanna Anna” piedāvā dažādu konditorejas izstrādājumu meistarklases. Konditorejas saimniece, kūku feja Dace Minikoviča jau iepriekš ir dalījusies ar savām meistarstiķiem, iepriecinot "Tasty" lasītājus ar vaniļas eklēru (recepte šeit) un šokolādes siera kūkas recepti (lasi te), bet viņas vadībā vari iemācīties gatavot arī dažādus citus kārumus.

Aktuālajam meistarklašu piedāvājumam seko līdzi “Hanna Anna” feisbuka lapā.

Meistarklases cena vienai personai: 35 eiro
Adrese: K. Barona iela 106, Rīga.

'Desertu studija' – izsmalcinātu gardumu meistarklases

Foto: Shutterstock

Ja konditorejas pamati ir jau apgūti un alksti pēc jauniem izaicinājumiem, tad "Desertu studija” piedāvā izsmalcinātu konditorejas gardumu meistarklases. Te varēsi iemācīties pagatavot kūciņas ar aktuālo spoguļglazūru, srežģītas musa kūkas, trauslus šokolādes ziedu dekorus u.c.

Aktuālajam meistarklašu piedāvājumam seko līdzi “Desertu studijas” mājaslapā.

Meistarklases cena personai: 50 eiro
Adrese: Ģertrūdes iela 121, Rīga.

'Anna's Sweet Art Studio' – populāru saldumu meistarklases

Foto: Shutterstock

"Anna's Sweet Art Studio” piedāvā populāru saldumu meistarklases. Makarūni, donati, zefīri, eklēri, "cielaviņas", mafini, donati un vēl daudz kas cits - studijas piedāvājums ir tiešām iespaidīgs,

Aktuālajam meistarklašu piedāvājumam seko līdzi “Anna's Sweet Art Studio” mājaslapā.

Meistarklases cena personai: 30 eiro
Adrese: Ūnijas 25, Rīga.

Vai tev ir zināma kāda interesanta kulinārā meistarklase? Pastāsti par to arī mums, rakstot uz e-pastu receptes@delfi.lv!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!