Foto: Vida Press
Piņķerīgs un maģisks process, kas iemūžināts elpu aizraujošos attēlos – nūdeļu kaltēšana Bangladešā. Krāšņās fotogrāfijās ir redzams viens no darbiniekiem, kurš iekļaujas starp tūkstošiem pie griestiem kalstošu nūdeļu stiebru, informē aģentūra "Vida Press".

Unikālās nūdeles, kas tiek dēvētas par "semai", tiek ražotas, izmantojot rīsus, kviešu miltus, un pēc tam pagatavotas ar piena un cukura palīdzību. Tās Bangladešā vietējo vidū ir populārs gardums. Kad nūdeles tiek pagatavotas, tās piekarina pie griestiem un atstāj 48 stundas žāvēties. Vēlāk norit pakošanas darbi un Bangladešas delikateses var doties ceļā uz veikaliem visā valsts teritorijā.

"Semai" pavedieni tiek veidoti līdz pat pusotru metru gari, tomēr pirms pakošanas procesa tie tiek saīsināti. Šī tipa nūdelēm žāvēšanas process ilgst divas dienas, lai tās būtu gatavas. Parasti pirmajā dienā Bangladešas gardums tiek ievietots žāvēšanai tumšākā telpā, savukārt otrajā dienā darbinieki izkarina tos atklātā laukā, lai saules gaisma palīdz pilnībā tiem izžūt.

Foto: Vida Press

Iespaidīgos attēlus uzņēmis 27 gadus vecais fotogrāfs Abduls Momins (Apdul Momin) vietējā pilsētiņā Dupchancia, Bangladešā. Viņš skaidro, ka fotogrāfijās redzams 17 gadīgs jaunietis, kurš izliek lipīgos nūdeļu stiebrus, lai tie nesaliptu kopā. Neapstrādātās nūdeles ir īpaši ķepīgas, tāpēc tām ir nepieciešams gaiss un sausums, lai tās izžūtu noteiktajā laikā.

Fotogrāfs paspējis aprunāties arī ar rūpnīcas vadītāju, kurš atklājis, ka katru dienu ir iespējams saražot līdz pat 500 kilogramiem nūdeļu, tomēr precīzu svaru ir grūti noteikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!