Foto: Publicitātes foto
Ekskluzīvais un ekstravagantais projekts "Dinner in the Sky" startēja 2006.gadā Briselē, piedāvājot neparastu garšas piedzīvojumu īstiem gardēžiem - izcila šefpavāra sagatavotu maltīti, paceļoties augstu virs zemes un izbaudot ne vien īstas delikateses, bet arī adrenalīna pieplūdumu. Jau tajā pašā gadā "Dinner in the Sky" ieguva prestižā izdevuma "Forbes" atzinību un tika iekļauts pasaulē labāko restorānu sarakstā. Kopš tā laika neparastā gardēžu atrakcija ir viesojusies 45 dažādās pilsētās visā pasaulē, ieskaitot Londonu, Lasvegasu, Dubaju, Helsinkus, Viļņu, Rīgu, Kijevu u.c.

"Dinner in the Sky" darbojas tikai vasaras sezonā, atbilstoši projekta autoru un īpašnieku koncepcijai restorāns ikvienā pilsētā tiek novietots tā, lai piedzīvojuma dalībnieki, paceļoties 30 līdz 50 metru augstumā varētu vērot vislabāko skatu uz pilsētu - kas gan varētu būt romantiskāk un aizraujošāk?

Ik nedēļu restorāns pārvietojas uz nākamo pilsētu vai valsti, ļaujot aizvien jauniem un jauniem neparastu sajūtu meklētājiem baudīt izcilu ēdienu un dzērienus salīdzinoši ekstrēmā atmosfērā.

"Lidojošais" restorāns ar milzu pacēlāju savus apmeklētājus paceļ augstu virs zemes. Rīgā "Dinner in the Sky" paceļas 50 metru augstumā virs Vecrīgas, turklāt pacēlājs pie mums tiek gādāts no Lietuvas, portālam "Tasty" stāsta vakariņu organizatori.

Šajā restorānā visi 22 viesi sēž ap vienu galdu, kurš droši piestiprināts pie platformas. Galdam pa vidu atvēlēts laukums šefpavāram, oficiantam, izklaidētājam un drošības darbiniekam. Zem platformas esot iespējams piestiprināt vēl vienu laukumu - mūziķiem. Latvijā šāda izklaide vēl nav piedāvāta, bet - kas zina, varbūt drīzumā ko tādu varēsim pieredzēt?!

Gardēžu atrakcijas laikā visi klātesošie drošības apsvērumu dēļ tiek piesprādzēti ar platām siksnām, kuras, starp citu, netraucē paliekties tuvāk šķīvim vai grozīties krēslā, meklējot interesantākos skatus uz pilsētu. Tiesa, uz leju labāk neskatīties, jo zem krēsliem ir vien neliela plāksne kāju atbalstam, nekas cits "netraucē" skatam uz leju.

Ik gadu "Dinner in the Sky" rīkotāji cenšas izdomāt aizvien neparastākas un aizraujošākas atrakcijas, kā pārsteigt savus klientus, piedāvājot ne tikai izcilas delikateses un izsmalcinātus dzērienus, bet arī neparastas izklaides. Restorāns savulaik ir pacelts augstu gaisā virs ļaužu pilna stadiona Šakiras koncertā, te notikušas neaizmirstamas kāzas, azartiski kāršu spēlmaņi sacentušies pokera spēlē, u.t.t. Arī šovasar tiek plānoti vairāki pārsteigumi, kas pašlaik vēl netiek izpausti.

Foto: Publicitātes foto

Jāteic, ka ir arī kāda neērtība, proti, gaisa restorānā nav tualetes. Ja kāds no "Dinner in the Sky" viesiem vēlas izmantot labierīcības, nākas sēdināt zemē visu platformu. Jā, tas neprasa ilgu laiku - restorāns nolaižas aptuveni vienas minūtes laikā, tomēr diez vai pārējie maltītes dalībnieki būs priecīgi par šādu iecerētās atpūtas pavērsienu. Tādēļ, lai nesabojātu atpūtu sev un citiem, savas dabiskās vajadzības vēlams nokārtot vēl pirms pacelšanās gaisā. Ja nejūties labi, labāk nekāpt uz platformas.

Foto: Publicitātes foto

Starp citu, "Dinner in the Sky" var doties gandrīz uz jebkuru vietu pasaulē, vēsta tīmeklī atrodamā informācija. Pacēlājs un restorāna platforma tiek izīrēta uz sešām stundām, kas var būt viena varena VIP ballīte vai vairākas 30 minūšu ilgas sesijas. Tiesa, šāda prieka izmaksas publiskajā telpā netiek atklātas.

Restorāna apmeklējumam nav vecuma ierobežojuma, tomēr drošības apsvērumu dēļ atrakcija ir liegta tiem, kas īsāki par 1,50 m.

Foto: F64

Kā jau teikts, "Dinner in the Sky" pasaulē skaistākās pilsētas apceļo vasaras sezonā, tomēr tā kā laika apstākļi mēdz būt visai mainīgi, vēsākā laikā klientu komfortam tiek izmantotas infrasarkanās apsildes lampas.

Jau ziņots, ka no 3. līdz 8.jūnijam Vecrīgā, Strēlnieku laukumā viesosies neparastais gardēžu piedzīvojums "Dinner in the Sky". Restorāna mājas lapā jau sākusies vietu rezervācija, uzzini vairāk, apmeklējot "Dinner in the Sky".

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!