Foto: Shutterstock
Ja vien neesi pats ieplānojis gatavot kūku un pārsteigt ar skaisti klātu saldumu galdu Māmiņdienā, ne mazāk slikta doma ir aizvest mammu uz kādu omulīgu vietu, kur katrs varēs izvēlēties sev tīkamāko kūku un pie viena izbaudīt izcilu kafiju. Ja nenāk prātā, kur labāk mammu vest našķoties, piedāvāju apkopojumu ar pārbaudītām vietām, kur nedz kūkas, nedz kafija neliks vilties.

Arbooz

Foto: Publicitātes foto

Prasīgākajiem saldummīļiem ''Arbooz'' noteikti ir piemērotākā vieta, kurp doties. Lai arī pirmajā reizē šķiet neprāts maksāt tik daudz par makarūnu vai kapkeiku, pēc nobaudīšanas pārliecināsies, ka katrs cents ir bijis tā vērts.

Tā kā mammas ir pelnījušas to labāko, iesaku lutināšanai izmēģināt vai nu dažādu veidu makarūnus, izcilos eklērus, kas nekur citur tik lieliski Rīgā nav atrodami, vai arī kādu no krēmīgajiem kapkeikiem. Neaizmirsti par samtaino kapučīno vai latti.

A photo posted by ARBOOZ CAFE (@arbooz_cafe) on May 6, 2016 at 12:01am PDT

Līdzņemšanai iesaku iegādāt paciņu zefīriem vai bezē cepumiem, kas allaž izskatās tik perfekti pagatavoti.

Vairāk par kafejnīcu uzzini šeit.

Lapsas māja

Foto: Publicitātes foto

Ja neesi pārliecināts, mamma vairāk priecāsies par mūsdienīgām siera kūkām, tortēm vai tomēr priekšroku dos kvalitatīvām smalkmaizītēm, dodaties uz kādu no ''Lapsas mājām''. Šeit vairākkārt pārbaudīta trīskāršā šokolādes musa kūka – šokolādes mīļiem nekas labāks šeit nav ēsts, bet par labu atzītas arī ogu siera kūkas, brauniji un klasika – biezpienmaizītes un citi kārtainās mīklas labumi.

A photo posted by @lapsas_maja on Dec 15, 2014 at 10:07am PST

Ja pirms saldā kārosies kaut kas sāļš, te var pamieloties ar rasolu, salātiem un zupu. Kafiju šeit piedāvā Illy, tātad vienmēr kvalitatīva un garda!

Vairāk par kafejnīcu uzzini šeit.

Bulka un Kuuka kafe

Foto: Publicitātes foto

Pirmo reizi par gardām kūkām un citiem kārumiem pārliecinājos Vecrīgā esošajā ''Kuuka kafe'', taču vēl omulīgāka un ģimenes pasēdēšanām piemērotāka ir Pārdaugavā esošajā ''Bulka''.

Visdažādākās siera, biskvīta, krēma kūkas, pildītas bagetes un sendviči, smalkmaizītes un laba kafija. Tad, kad labumus saēdušies, noteikti nopērciet uz mājām svaigi cepto maizi, labāk uzreiz divas – katru sava veida, jo tās šeit tiešām ir izcilas. Saimnieki kafejnīcām ir vieni, tāpēc gan vienā, gan otrā Daugavas pusē vienmēr būs prasmīgām rokām gatavoti našķi, ko vērts pašiem nodegustēt.

A photo posted by lauragrevina (@lauragrevina) on Mar 2, 2015 at 1:56am PST

Vairāk par kafejnīcām uzzini šeit un šeit.

Mierā

Foto: Publicitātes foto

Par kūkošanu un kafijošanu runājot, nevar nepieminēt allaž mierīgās atmosfēras pārņemto kafejnīcu ''Mierā'', kas atrodama gan Miera ielas rajonā, gan Pārdaugavā. Kūku meistares kafejnīcās ik pa laikam pārsteidz ar jaunām garšām, taču pārbaudītas vērtības ir burkānkūka, Snickers siera kūka, Oreo šokolādes kūka, ko grūti apēst pat saldummīļiem, kā arī citas siera kūkas, trifeles un kraukšķīgi cepumi. Arī par kafiju nebūs jāraizējas, prasīgāko kafijas dzērāju garšu kārpiņas tiks godam apmierinātas.

Vairāk par kafejnīcām uzzini šeit.

Kūkotava

Foto: Publicitātes foto

Ja zini, ka mamma pratīs novērtēt gardus eklērus, Pavlovu ar svaigām ogām, gaisīgu jogurta vai musa kūku, vai franču klasiku makarūnus, tad ''Kūkotava'' ir vieta, kurp kopā doties Māmiņdienā. Pat tad, ja neesat izslāpuši pēc kūkām, te vērts apēst kādu gardu bezē cepumu, mazo groziņu, vēja kūku vai citus mazos našķus, kas sastādītu kompāniju gardajai kafijai.

Šī vieta īpaša arī ar to, ka te var redzēt, kā top visi gardumi – konditori čakli rosās aiz stikla sienas, tāpēc sarunu gaitā ik pa brīdim varēsiet vērot nelielu meistarklasi dažādu gardumu gatavošanā.

Vairāk par kafejnīcu uzzini šeit.

Mon Amour

Foto: Publicitātes foto

Viens no pēdējā laika patīkamākajiem atklājumiem ir Provansas stilā iekārtotā kafejnīca ''Mon Amour'', kur izcilām kūkām un kafijām ir galvenā loma. Tartes, biskvīta tortes, krēmīgas siera kūkas, sulīgi kapkeiki, kraukšķīgi cepumi, makarūni un citi labumi. Tas viss šeit pieejams pārpārēm, tāpēc gan pašiem, gan mammai noteikti būs grūti izvēlēties kaut ko vienu, bet varbūt vērts sarīkot degustāciju un izmēģināt dažādus gardumus?

Starp citu, par godu svētkiem šeit notiks Māmiņdienas bufete, tāpēc arī bez kūkām te būs, ko izvēlēties.

Vairāk par kafejnīcu uzzini šeit.

Bezē konditoreja

Foto: Publicitātes foto

Jau daudzu pārbaudīta vieta, kur sevi palutināt ar allaž gardi pagatavotu kūku un kafiju, ir ''Bezē konditoreja''. Šķiet, šīs vietas konditorēm radošās izdomas nekad netrūkst, jo laiku pa laikam stendā parādās arvien jauni saldie labumi. Ja mammai garšo Cielaviņas kūka, tad šeit var nobaudīt gardu interpretāciju, varbūt pat vēl labāku par oriģinālo. Te savai gaumei kādu gabaliņu noteikti atradīs arī siera kūku cienītāji, gaisīgu bezē kūku jūsmotāji, turklāt dzirdēts, ka šeit esot ļoti garda medus kūka – ja kāds gabaliņš palicis, noteikti nobaudiet!

A photo posted by Katrina (@thekaattee) on Mar 31, 2016 at 5:42am PDT

Vairāk par kafejnīcu uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!