Foto: DELFI
Pulcējot plašu atbalstītāju interesentu un preses pārstāvju loku, 13.oktobrī restorāna "Il Cibo Del Papa" telpās tika prezentēta Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta pirmā kārta.

Savus pavārmākslas šedevrus saieta pirmās kārtas ietvaros prezentēja restorāna "Melnā kaķa mājas restorāns" šefpavārs Andrejs Kudravecs, restorāna "Elements" šefpavāre Svetlana Riškova, restorāna "Valtera restorāns" šefpavārs Artūrs Guziks, bāra - restorāna "Burga" šefpavārs Mārtiņš Brūveris, restorāna "Gutenbergs" šefpavārs Ēriks Livmanis, restorāna "Steiku haoss" šefpavārs Kristaps Jauja, restorāna "Art Hotel Laine" šefpavāre Anita Ozoliņa, restorāna "Dārzs" Spīķeros garšu meistars Andris Taal, neatkarīgais pavārmākslas mīlētājs šefpavārs Havjērs Hosē Garsija.

Saieta "vaininieks", dravinieks Jānis Sulutaurs jeb Daugmales Jānis, atzīst, ka biškopība viņam ir dzīves veids un tā ir ne tikai profesija, bet arī zinātne un sava veida māksla. Apmeklējot bišu saimes, viņam ir jābūt radošam un jāģenerē jaunas idejas. Vakara gaitā arī iecienītu Rīgas un Latvijas restorānu šefpavāri - pirmās kārtas dalībnieki pierādīja savu radošumu, "saprecinot" meža aveņu medu un "Lielvārdes" alu visneiedomājamākajās garšu kompozīcijās.

Pasākuma noslēgumā, pēc muzikālo priekšnesumu un ēdienu prezentācijas nobaudīšanas, atbalstītāji un mediju pārstāvji piešķīra šefpavāriem savas simpātiju balvas – gaumes bija tika atšķirīgas, ka neviens nepalika bešā.

Starp citu, prezentētos ēdienus sākot no 13. oktobra līdz pat 2015.gada 15.martam būs iespējams nogaršot katra šefpavāra pārstāvētā restorāna ēdienkartē.


Projekts sadarbībā ar:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!