No 26. aprīļa līdz 29. maijam Rīgas kā gastronomijas galamērķa reklamēšanas nolūkā Beļģijas galvaspilsētas Briseles tramvaja restorānā "Brussels Tram Experience" varēs baudīt mūsdienu Latvijas virtuves tradīcijās pagatavotas vakariņas.

Rīgas ēdienkarti izstrādājusi pazīstamā latviešu šefpavāre Svetlana Riškova no restorāna "Elements". "Brussels Tram Experience" ir viens no populārākajiem Briseles tūrisma projektiem, kurā pilsētas apskate apvienota ar izsmalcinātām vakariņām īpaši aprīkotā tramvajā.

26. aprīļa vakarā Briselē notika atklāšanas vakariņas medijiem, kurās piedalījās arī Rīgas mērs Nils Ušakovs: "Mūsdienīgu un kvalitatīvu restorānu attīstība ir viens no iemesliem, kādēļ Rīga kļūst par arvien populārāku ceļotāju galamērķi. Esmu gandarīts, ka mūsu šefpavāru talantu novērtē arī Briselē, un, pateicoties abu pilsētu veiksmīgajai sadarbībai, tieši Rīgai tika piedāvāta iespēja pārsteigt Briseles iedzīvotājus un pilsētas viesus ar latviešu virtuvi. Pateicoties gūtajam baudījumam, ceram viesus sagaidīt arī Rīgas restorānos, kas Eiropā piedāvā vienu no labākajām kvalitātes un cenas attiecībām."

Īpašajā Rīgas ēdienkartē tiks piedāvātas trīs kārtu vakariņas ar mūsdienu Latvijas virtuvei raksturīgiem produktiem – bietēm, kazas sieru, zandartu un skābenēm. Pie ēdieniem tiks pasniegti arī atbilstoši pieskaņoti dzērieni.

"Restorāns tramvajā ir viens no mūsu veiksmīgākajiem gastronomijas projektiem. To ir iecienījuši gan tūristi, gan vietējie Briseles iedzīvotāji. Lai uzturētu šo projektu nemainīgi interesantu, mēs meklējam arvien jaunus veidus, kā pārsteigt mūsu klientus. Viesojoties Rīgā, ļoti atzinīgi novērtējām šefpavāru un restorānu sniegumu, tādēļ ar prieku piedāvājām Svetlanai veidot Rīgas ēdienkarti. Tā kā jau tagad vairāk nekā puse no visām pieejamajām vakariņām ir izpārdotas, tad viennozīmigi varam teikt, ka mūsu sadarbība ir veiksmīga," stāsta Olivjē Marette, Visit Brussels gastronomijas projektu vadītājs.

"Brussels Tram Experience" atiet ik vakaru no Poalerta (Poelaert) skvēra, un brauciens, kura laikā tiek pasniegtas vakariņas, ilgst divas stundas. Tramvajs ir pilnībā modernizēts un iekārtots kā restorāns ar 34 vietām, tajā ir arī virtuve, lai varētu nodrošināt augsta līmeņa vakariņas.

"Brussels Tram Experience" tika radīts 2012. gadā Briseles gastronomijas gada "Brusselious 2012" ietvaros, sadarbībā ar slavenākajiem Michelin Briseles restorānu pavāriem.

Mūsdienu Latvijas virtuves vakariņas Briselē organizē Rīgas dome un "Live Rīga" sadarbībā ar Visit Brussels.

Sīkāka informācija par "Brussels Tram Experience" un vietu rezervēšana – mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!