Foto: Shutterstock
Kuldīgas kafejnīcas un restorāni aicina uz restorānu nedēļas "Kuldīgas garša" rudens sesiju, kas notiks no 9. līdz 12. novembrim un paies zem koda – oranžs, jo šādi pati daba iekrāsojusi savas veltes – apelsīnus, ķirbjus, smiltsērkšķus, burkānus, mango, lašus un citus produktus.

"Viesojoties pie rudens sesijas dalībniekiem, gūsiet baudījumu no gardajiem, gaumīgi noformētajiem, apetīti rosinošajiem, krāsainajiem un vitamīniem bagātajiem ēdieniem un dzērieniem, kas ienesīs siltumu nedaudz drēgnajā, bet krāsainajā rudenī. Veidojot piedāvājumu, rudens sesijas dalībnieki īpaši piedomājuši, lai ēdienkartē būtu akcentēta rudens sezonalitātes oranžā krāsa un garša," "Delfi" informēja novada domes pārstāve Anita Zvingule.

Restorāns “Jēkaba sēta” pasniegs divus pamatēdienus – garšaugos ceptu mencu, kas ietīta apelsīnu un siera mundierī, kā arī vistu rudens oranžā marinādē ar ceptiem ķirbjiem. Dzērienā būs sildošs ķirbju dzēriens.

Restorāns “Metropole” cienās ar laša fileju, pasniegtu ar grilētiem dārzeņiem, karamelizētiem burkāniem, mango-čili mērci un zirņu dīkstiem. Deserts pārsteigs ar mango želejas torti, kas tiks servēta ar apelsīnu sorbertu un meža ogām.

“Cafe Tilts” apmeklētājiem galdā cels burkānu sulā pagatavotu bulguru ar laša ikriem, jūraszāli, smiltsērkšķu sinepēm un dedzinātu ķirbi. Slāpes veldzēt un sasildīties varēs ar karsto smiltsērkšķu dzērienu ar cidoniju sīrupu un kanēli.

Konditorejā “Šarlote” varēs nobaudīt siera krēma vējkūku ar burkāniem un ķiplokiem. To papildinās smiltsērkšķu un apelsīnu kūka, kā arī smiltsērkšķu karstais dzēriens ar cidonijām, medu un citronu.

Savukārt kafejnīcā “Pagrabiņš” varēs mieloties ar ceptu lasi, kas tiks pasniegts ar saldo kartupeļu, burkānu un ķirbju biezeni.

Bārs/klubs “Stender’s” pamatēdienā pārsteigs ar burgeru, batātes jeb saldo kartupeļu frī un pikantajiem burkānu salātiem, bet saldajā būs mango krēms ar mandarīniem un piparkūkām.

Restorānā “Bangert’s” uzkodā būs plāni griezts tomāts ar rukolu, celmenēm, parmezāna sieru un tomātu putām, pamatēdienā – strausa gaļas kupāti ar biešu biezeni, sojas pupiņām, violetajiem burkāniem un tomātu-bekona mērci, bet desertā – burkānu kēkss ar baltvīna āboliem, putoto krēmu, ķirbju gēlu un godži ogu mērci. Apmeklētāji varēs izvēlēties – ēst uzkodu un pamatēdienu vai pamatēdienu un desertu.

Restorāns “Goldingen room” aicinās nobaudīt divus ēdienus, kuriem dots nosaukums “Ķirbis un jūra” un “Vēls rudens”. Gardi pagatavots ķirbis, tīģergarneles, citrusaugļos marinēts lasis, mīdijas, hurma, polenta, dedzināts paprikas krēms, čorizo un apelsīnu putas apvienotas ēdienā “Ķirbis un jūra”, bet aivas, rudzu un smaržīgo piparu kūkas, “Earl gray” saldējuma, klementīna un cidoniju krēma apvienojums devis vārdu ēdienam “Vēls rudens”.

Pamatēdiena cena 7 eiro, dzēriena – 1 eiro. Vairākiem ēdinātājiem dzēriens būs iekļauts pamatēdiena cenā. Konditorejā “Šarlote” īpašās dienas piedāvājums būs par 5 eiro.

Pasākumu organizē Kuldīgas aktīvās atpūtas centrs, Kuldīgas kultūras centrs un Kuldīgas novada dome.

Vairāk informācijas: www.tastekuldiga.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!