Foto: Shutterstock
Strauji tuvojas ne tikai Līgo svētki, kad ir jādomā par to, ko likt galdā, bet vasara piepildīta arī ar citiem svarīgiem notikumiem, kuros jāpabaro viesi. Tāpēc vaicājām profesionāliem banketu, kāzu un viesību galdu klājējiem, lai atbild uz tik svarīgo jautājumu – vai rasols joprojām ir modē?
„Svētki Jums” pārstāvis Ronalds Undzēns Tasty.lv pastāstīja, ka, ja cilvēki pasūta rasolu, tad tas arī tiek likts galdā. Viņš gan piebilda, ka izpratne par īstu latviešu rasolu ir sašķobījusies un izzudusi, jo par rasolu tiek saukta ikviena salātu recepte, kurai klāt ir gaļa.
Visīstākais rasols ir no Ulmaņlaika Kaucmindes skolas receptēm, un tā sastāvā jābūt teļa cepetim, nedaudz siļķei, nēģiem, bietēm, kā arī kartupeļiem, skābētiem gurķiem, olām un krējumam.
Undzēns

Viens no ievērojamākajiem, tieši ar rasola pasniegšanu saistītajiem gadījumiem, ir bijusi milzīgas, 80 kilogramus smaga rasola katla likšana galdā. Varam vien tikai iedomāties, cik iespaidīga ballīte bijusi!

Undzēns portālam arī pastāstīja, ka cilvēku vēlmes ir visdažādākās, un ikdienā nākas būt pretimnākošiem katra vēlmēm. Ilgus gadus iecienītākie ir cepeša salāti, kūpinātas vistas salāti un siļķe kažokā. Tomēr pēdējā laikā tendences mainās, un aizvien vairāk tiek pieprasīti arī zaļie lapu salāti. Iecienīti ir arī Cēzara salāti dažādās variācijās, grieķu salāti, rukolas un ledus salāti.

No svinētāju puses gadās arī unikāli pieprasījumi attiecībā ne tikai pret noformējumu un pasniegšanu, bet arī pašu ēdienu. Cilvēki mēdzot arī paši piegādāt kādu medījumu un likt pavāriem pagatavot ko gardu, vai arī nosauc divas vēlamās sastāvdaļas, un tad profesionāļiem nākas nākt klajā ar radošām idejām. Bet nekas nav neizpildāms!

Aplūko kādu no Tasty.lv rasolu un citu salātu receptēm, un baudi Salātu karali arī turpmāk!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!