Foto: Shutterstock
Lai vai cik rūpīgi mēs katrs plānotu nedēļas ēdienkarti, pienāk tādas dienas, kad nav pagūts iepirkties un arī ledusskapī nav nekā, ko pagatavot fiksai apetītes remdēšanai. Tieši šo situāciju dēļ vajadzētu nodrošināties ar ''Tasty'' apkopotajiem produktiem, kas paglābs no vēdera kurkstēšanas un bez ilgas šmorēšanas ļaus pagatavot gardu maltīti.

Maisījums zupas gatavošanai

Foto: Shutterstock

Varētu jau nodomāt, kas tad tur īpašs – izvārīt zupu. Tomēr tumīgai biezzupai vajag daudz sastāvdaļas, sākot no dārzeņiem, beidzot ar pākšaugiem, garšaugiem un citiem labumiem, tāpēc reizēs, kad zupas ēdāju nebūs tik daudz vai vienkārši negribas pirkt visas sastāvdaļas un vārīt zupu milzu kastrolī, noderīgi būs tam paredzētie maisījumi.

Šajā kategorijā var atrast maisījumus ar pākšaugiem, piemēram, šķeltajiem zirņiem, pupiņām, dažādiem kaltētiem dārzeņiem un garšaugiem, bet saldās kāres remdēšanai zelta vērtē būs maisījums maizes zupai, kuras gatavošana pašam no A līdz Z tomēr prasītu krietni vairāk laika.

Asāku ēdienu cienītājiem, kam patīk izbaudīt kaut ko eksotisku, vērts iemēģināt garšvielu maisījumus ''Tom kha'' zupas gatavošanai. Pašam iegādāties visas nepieciešamās sastāvdaļas būs dārgāk un to visu gatavot – vēl laikietilpīgāk, tāpēc fiksām maltītēm šis noteikti derēs.

Ātrais maisījums kārumiem

Foto: Shutterstock

Pie nopietnajām ēdienreizēm kūka, protams, nav tas, bez kā nevar iztikt. Un tomēr – ir reizes, kad pēkšņi piesakās viesi vai pašiem sakārojas kas salds, un šeit paciņa ar ātro kūkas maisījumu būs pašā laikā. Atliek vien maisījumu sajaukt ar ūdeni, eļļu vai kausētu sviestu, samaisīt un tad cept kopā ar augļiem, ogām, pārlejot ar mērci vai skāba krējuma kārtiņu sulīgumam.

Šo produktu priekšrocība ir tā, ka ražotājs uz iepakojuma jau norādījis labākās receptes, kā maisījumu likt lietā, bet, protams, var ļaut vaļu fantāzijai vai arī izmantot ''Tasty'' sarūpētos padomus, ko gatavot no ''Ātrās kūkas'' maisījuma. Tā kā rabarberu sezona vēl rit pilnā sparā, iesakām no šāda tipa maisījuma pagatavot gardu un sulīgu rabarberu kūku.

Līdzīgi kā tas ir ar kūkas maisījumu, veikalu plauktos gardēži atradīs arī iepakojumus kēksu, mafinu un pat maizes gatavošanai. Kad laika nav daudz, bet negribas samierināties ar jau gatava ēdiena iegādi, šī alternatīva būs zelta vidusceļš.

Putru maisījumi

Foto: Publicitātes attēli

Vai tās būtu spēcinošas brokastis, ātras pusdienas vai steidzīgas vakariņas, maisījums putrām noteikti būs pašā laikā, kad vēders kurkstēs pēc maltītes. Putru izvēle nu kļuvusi ļoti daudzveidīga un ierasto auzu un rīsu putru vietā var garšu kārpiņas priecēt ar griķu, kvinojas, prosas, kuskusa, miežu un citu graudaugu putrām. Dienām, kad nemaz nebūs laika maltītes gatavošanai, noderīgs būs arī gatavais kartupeļu biezputras maisījums.

Atliek vien maisījumu sajaukt ar karstu ūdeni, atstāt uz dažām minūtēm ievilkties un tad baudīt. Saldās putras labi garšos kopā ar ievārījumu vai kādu saldo biezeni, bet sāļajām variācijām nekas labāks par skābo krējumu vai bezpiedevu jogurtu nav izdomāts. Pasniedz kopā ar svaigiem zaļumiem, kādu tomāta vai gurķa šķēli un būsi veselīgi paēdis!

Picas mīklas maisījums

Foto: Shutterstock

Pat tiem, kas ikdienā ļoti piedomā par saviem ēšanas paradumiem, reizēm uznāk kāre pēc sātīgas picas šķēles, un nevajag pretoties šim kārdinājumam. Tā vietā, lai steigtu pēc telefona un pasūtītu picu uz mājām, pagatavo to pats, un, ja pa rokai būs maisījums mīklas pagatavošanai, tas nemaz nebūs tik laikietilpīgi, turklāt nebūs jāmeklē pēc labākās receptes, uz kuru paļauties.

Picas mīklas maisījumus atzīst arī picu meistari – tas ir veids, kā mājās pagatavot picu, zinot, ka, pēc norādēm vadoties, izdosies kraukšķīga pamatne. Uzklāj uz pamatnes tomātu mērci, saliec virsū kādas gaļas šķēles, konservētu tunci, dārzeņus, bagātīgu siera kārtu, garšvielas, liec cepties, un māju piepildīs apetītlīgs aromāts.

Pankūku mīklas maisījums

Foto: LETA

Nevar jau nepiekrist, ka pašu gatavotās pankūkas nespēj izkonkurēt neviens maisījums, bet reizēs, kad kāre pēc tām ir tik liela, bet ledusskapī varbūt nav kāda no neiztrūkstošajām sastāvdaļām, maisījums būs kā glābiņš kāres remdēšanai. Vai tas būtu maisījuma plānajām vai biezajām un pufīgajām pankūkām, ņemot vērā ražotāja norādījumus, izdosies sacept tīri gardas pankūkas. Turklāt šī var būt laba alternatīva tiem, kam vēl nav izdevies atrast perfekto pankūku recepti, vai arī ir bažas, ka nekas neizdosies.

Maisījums burgeriem

Foto: Shutterstock

Mieru, tikai mieru – maisījums burgeram ar maizīti, salātlapu, sieru, tomātiem, mērcīti, gaļas kotletīti un visām pārējām sastāvdaļām vēl nav izdomāts. Šajā ziņā burgers attiecināms uz dažādiem plācenīšiem, kas arī tiek dēvēti par burgeriem, bet ko var ēst arī pat ar kādu mērcīti un nelikt starp maizes rikām.

Burgeru maisījumi visbiežāk sastāv no turku zirņu miltiem un dažādiem garšaugiem, ko, samaisot ar karstu ūdeni, pēc tam var cept bumbiņās vai plācenīšos. Šo produktu veikalu plauktos var atrast arī pēc nosaukuma ''falafeli''. Burgeru maisījumi pieejami arī no auzu, miežu miltiem, bieži to sastāvā ir dažādi kaltēti dārzeņi, piemēram, tomāti, puravi, sīpoli un garšvielas – sāls, kurkuma, pipari, kumīns utt.

Gardi garšos, ja gatavo masu pirms cepšanas apviļāsi sasmalcinātos riekstos, sezama sēkliņās vai rīvmaizē un tad cepsi – iegūsi kraukšķīgus plācenīšus, kas varētu labi iegaršoties bērniem.

Risoto un plova maisījumi

Foto: Shutterstock

Arvien vairāk tiek padomāts par steidzīgajiem un tiem, kam ikdienā varbūt neatliek tik daudz laika maltīšu gatavošanai. Tad nu vērts pievērst uzmanību ne vien sauso zupiņu ar nūdelēm maisījumiem, bet arī kam labākam – maisījumiem plovam, risoto. Iepakojumos safasēti speciālie rīsi kopā ar kaltētiem dārzeņiem un garšvielām, tādējādi pašam atliks vien izmantot buljonu, kādu sieru sātīgumam, lai baudītu pamatīgu un kvalitatīvu maltīti.

Šo der paturēt prātā tiem, kas ikdienā negatavo lielas porcijas, jo nav daudz ēdāju. Plovu, risoto un citus līdzīgus ēdienus būs grūti pagatavot nelielā daudzumā, turpretim šāds maisījums ļaus to īstenot bez liekiem pārpalikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!