Foto: Shutterstock

Patīkami, ja kāds no mīlētājiem parūpējies par to, lai maltīti varētu baudīt mājās, bet, ja ir vēlme tomēr mainīt ikdienas tradīcijas, tad nesteidzīgas brokastis, pusdienas vai romantiskas vakariņas ārpus mājas noteikti nav peļama doma. Tomēr nemaz nav tik viegli izvēlēties īsto vietu, kurp doties, tāpēc Tasty.lv sagatavojis apkopojumu ar vietām, kur par gardas maltītes pagatavošanu parūpēsies prasmīgie pavāri tepat Rīgā.

Bez šīm ieteiktajām vietām noteikti ir vēl daudz jauku restorānu, kur baudīt maltīti svētku noskaņās, taču pirms dodies uz jebkuru no tām, iesakām piezvanīt un pārliecināties, vai vēl ir brīvas vietas un pēdējā brīdī nebūtu jāpiedzīvo vilšanās. Vislabāk jau iepriekš rezervēt galdiņu, lai par maltītes baudīšanu konkrētajā vietā nebūtu jāsatraucas.

Tiem, kas vēlas svētku noskaņā iezīmēt tieši dienas pirmo ēdienreizi, vērts doties uz kafejnīcu ''Trusis'', kur notiks Mīlestības brančs. Jau no pulksten 11 šeit būs bagātīgi klāts galds ar pankūkām un piedevām katrai gaumei. Vēderu un sirdi sasildīs arī siltais dzēriens, taču šeit ieteicams doties jo īpaši tiem, kas meklē vietu ar pievienoto vērtību, jo 25% no ienākumiem nonāks dzīvnieku patversmes "Labās mājas" suņu un kaķu bļodiņās, kuras pildās tikai pateicoties līdzcilvēku ziedojumiem. Vairāk par Mīlestības branču uzzini šeit.

Pēc garākas pastaigas pa romantiskajām Vecrīgas ieliņām, noteikti vērts iegriezties omulīgajā kafejnīcā ''Mon Amour'', kur īpaši Valentīndienai par godu servēs Mīlestības bufete. Romantisko akordeonu skaņu pavadībā mīlētāji varēs baudīt franču virtuves smalkumus, mīlas dzērienus un uz mēles kūstošas kūciņas. Vairāk par Mīlestības Bufeti uzzini šeit.

Smalku garšu meklētājiem noteikti patiks restorāna ''Čarlstons'' piedāvājums, kur 14. februārī no pulksten 11 līdz 15 būs galdā klātas vēlās brokastis. Ja nu gadījumā brokastis jau nokavētas, nav iemesla bēdām, šeit jau no pulksten 16 varēs baudīt arī ēdienu dažādību no servēta zviedru galda piedāvājuma. Vairāk par ''Čarlstons'' piedāvājumu lasi šeit.

Gastronomiskas baudas meklētājiem nevar neieteikt restorānu ''Muusu'', kur šefpavārs Kaspars Jansons īpaši 14. februārim par godu būs parūpējies par ēdieniem ar mīlestības garšu. Izsmalcinātais interjers, šefpavāra rūpes, pārdomātā atmosfēra, un allaž prasmīgi pagatavotais ēdiens noteikti neliks vilties arī Valentīndienas vakariņās, kas šeit tiek rīkotas no pulksten 18. Vairāk par vakariņām restorānā ''Muusu'' uzzini šeit.

Svētā Valentīna dienai par godu arī Gaismas pils restorāns ''Klīversala'' parūpējies par īpašu piedāvājumu tiem, kas meklē vietu romantiskām vakariņām. Ne tikai ēdienkarte, bet arī tās baudīšanas vieta šoreiz piemeklēta īpaša – vakariņas šefpavāra Dāvja Kancāna vadībā varēs baudīt ēkas 11. un 12. stāvā jeb LNB korītē ar brīnišķīgu skatu aiz logiem. Vai nav tā vērts? Vairāk par šīm vakariņām uzzini šeit.

Ja nav luste atdoties smalku ēdienu baudīšanai, bet pilnīgi pietiek ar kādu kūku, ko uzlikt uz kārā zoba, iespējams, labākā vieta, kur to baudīt, ir kafejnīca ''Parunāsim?''. Starp citu, bez kūkām un citiem saldumiem, šeit tieši Valentīndienā varēs baudīt dzīvo mūziku Mārtiņa Baloža pavadībā, kas gaisotni pavisam noteikti radīs romantiskāku. Starp apmeklētāju iecienītākajām kūkām, par godu svētkiem, šajā dienā varēs mieloties ar īpašo Red velvet kūku. Vairāk par kūkošanu kafejnīcā ''Parunāsim?'' lasi šeit.

Kas gan būtu ideālas vakariņas bez pieskaņotiem un prasmīgās rokās gatavotiem kokteiļiem? Šķiet, Rīgā nav labākas vietas, kur baudīt kokteiļus, kā ''Mākonis''. Katrs kokteiļa malks ir tā vērts, lai šeit atgrieztos vēl un vēl, turklāt Valentīndienā šeit varēs baudīt ne tikai ko spirdzinošu, bet arī gardas vakariņas vairākos cēlienos. Ja aiziesiet – nenožēlosiet, un atceraties, ka par kokteiļiem mēs jau brīdinājām! Vairāk par piedāvājumu uzzini šeit.

Ja svētku maltīti gribas apvienot ar kaut ko nebijušu, tad iesakām doties uz ''Restorāns 3'', kur katru nedēļas nogali tiek servēti branči ar dabas garšām. 14. februārī šeit ēdienkarte pārdomāta katrā dienas cēlienā - ar branču, īpaši sagatavotām ēdienkartēm pusdienās un vakariņās. Neaizmirstiet par šampanieti! Vairāk par ''Restorāns 3'' piedāvājumu uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!