Foto: Shutterstock
Izdevums "Time" noskaidrojis, kura ir pasaulē vispopulārākā un visietekmīgākā šokolādes tāfelīte. Saskaņā ar izdevumā publicēto Top 13 šokolādes tāfelīšu sarakstu, vairākus pazīstamus saldumu zīmolus apsteigusi ikoniskā četru gabaliņu šokolādes tāfelīte "KitKat", kura topa veidotāju vērtējumā spējusi visvairāk ietekmēt šokolādes tāfelīšu industriju visā pasaulē.

Katru sekundi visā pasaulē tiek apēsti 650 "KitKat" gabaliņi, savukārt Japānā zīmols ir kļuvis par valsts iecienītāko šokolādes tāfelīti. Tāpat Tokijā atvērts pirmais specializētais "KitKat" šokolādes veikals, kurā japāņu fani var iegādāties "KitKat" ar dažādām specifiskām garšām, piemēram, šokolādi ar vasabi, dažādiem sieriem, violetajiem kartupeļiem.

"Time" apskatnieki norāda, ka "KitKat" ir ne tikai pirmā šokolādes tāfelīte, kura tika pozicionēta kā "sociālais našķis", bet arī pirmā šokolādes tāfelīte, kurai izdevies sasniegt pasaules mēroga uzmanību un atpazīstamību. Pagājušā gada sākumā Google Android laida klajā jaunu operētājsistēmu, kura nodēvēta pazīstamās šokolādes vārdā.

Žurnāla "Time" veidotais ietekmīgāko šokolādes tāfelīšu saraksts tika veidots sadarbībā ar vadošajiem saldumu ekspertiem un vēsturniekiem.

13 ietekmīgākie šokolādes tāfelīšu zīmoli "Time" vērtējumā:

1. KitKat
2. Hershey's Milk Chocolate
3. Toblerone
4. Nestlé Milk Chocolate
5. Snickers
6. Chicken Dinner
7. Grenada Chocolate
8. Scharffen Berger
9. Cadbury Milk Chocolate
10. Nestlé Crunch
11. Baby Ruth
12. Mily Way
13. Wonka Bar

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!