Foto: DELFI
Restorāns "Fazenda" jau labu laiku ir iekarojis rīdzinieku mīlestību. Par to liecina fakts, ka pāris gadu laikā šī gardēžu iecienītā vieta ir paplašinājusies, atverot filiāles Āgenskalnā, un pat ārpus galvaspilsētas robežām.

Iestādi raksturojošs elements ir kolorītais interjers – Vidusjūras šarma savdabīgs apvienojums ar latviskiem elementiem. Restorāna interjerā lieliski sadzīvo tamborētas salvetes, ziedu motīvi, koks, tekstīlijas un dzīvespriecīgas krāsas. Īpašniekiem ir veiksmīgi izdevies radīt lauku idilles sajūtu, kas sajūtama, ciemojoties pie kādā Latvijas mazpilsētā mītošās omītes.

Ēdienkarte

Ēdienkarte nav pārāk plaša, bet pārdomāta. Piedāvājumā ir trīs veidu zupas (sākot no 4,50 eiro par tomātu zupu ar putotu kazas sieru), piecu veidu pastas ēdieni un voks (no 5,20 eiro). Zivju ēdienu sadaļā atrodama latviešu virtuves klasika – kartupeļi ar siļķi un biezpienu (5,60 eiro), kā arī lasis un forele (10,90 eiro un 10,50 eiro).

Gaļas ēdienu izvēle ir plašāka – ir gan vistas un cūkgaļas ēdieni, kā arī eksotiskāks piedāvājums – aļņa gaļa un teļa vaigi. Arī par bērniem ir padomāts – "Fazendas" piedāvājumā ir gan dažādas pankūkas un putras, gan omletes.

Pasniegšana, apkalpošana un ēdiena kvalitāte

Iesākumā izvēlējāmies humusu, papildinātu ar saulē kaltētiem tomātiem, kas tiek pasniegts ar svaigiem dārzeņiem un pašceptu maizi (3,90 eiro). Pasūtītais ēdiens tika pasniegts zibenīgi. Priecēja gan pārdomātais noformējums, gan, vēl vairāk – lieliskā garša.

Svaigā zirņu pastēte tika pasniegta ar neparastu mērci, šļuku aromātiskas eļļas un pārdomātām garšvielām, kas lieliski papildināja šo bagātīgo garšu ansambli. Patīkams pārsteigums bija arī ierastie burkāni un gurķi, kuri bija tiešām gardi, apgāžot pieņēmumu par to, ka mūsu platuma grādos ziemas sezonā ir baudāmi tikai "plastmasas" gurķi. Tas liecina, ka restorānā īpašnieki produktu izvēlei piešķir īpaši lielu vērību.

Kā pamatēdiens tika baudīts voks ar dārzeņiem un melnajām sēnēm pikantā apelsīnu sulas mērcē (5,20 eiro). Arī šo izvēli var vērtēt kā trāpījumu desmitniekā. Porcija bija patiešām liela un karsta. Turkāt pasta un piedevas bija patīkamā 50/50 attiecībā, ko var uztvert kā Latvijas restorāniem netipiski dāsnu piedāvājumu.

Kopsavilkums

Kaut gan restorānā "Fazenda" būs pagrūti paēst, iekļaujoties 10 eiro robežās, tomēr tā nav neiespējamā misija. Un pats galvenais – ēdiens ir tā vērts! Tādēļ "Fazenda" būs īstā vieta gan kādam īpašākam dzīves gadījumam, gan dzīvespriecīgai maltītei labu draugu lokā. Katrā ziņā, šī ir viena no nebūt ne daudzajām vietām, kur iespējams baudīt cenai atbilstošu kvalitāti.

10 eiro tests: ar grūtībām, bet izturēts

Čeks

  • Humuss ar dārzeņiem un pašceptu maizi: 3,90 eiro
  • Veģetārais voks: 5,20 eiro
  • Tomātu sula: 1,80 eiro
Adrese: Baznīcas iela 14, Rīga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!