Foto: DELFI
Par godu Rīgas pilsētas svētkiem, šo trešdien, 16.augustā, pulksten 13 Vecrīgā pie viesnīcas "Roma" notiks fināla pasākums ar degustāciju konkursam "Rīgas kūkas garša 2016". Tajā tiks noteikta kūka, kas vislabāk raksturo mūsdienu Rīgas pilsētu. Šis ir īpašs recepšu konkurss, jo tiek meklēts labākais stāsts par Rīgu, ko konditori izteikuši garšā un kūkas noformējumā. Uzvarētāja kūku palīdzēs izvēlēties Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Rīgas kūka tiek izvēlēta jau trešo gadu. Tā iniciatori ir AS "Rīgas dzirnavnieks" kopā ar "Hercogs" maizniekmeistaru Edgaru Grāvīti.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šogad Rīgas kūkas veidošanā piedalās arī bērni, kas speciālā mākslas plenērā uzzīmēja savu vīziju par to, kādai būtu jāizskatās un jāgaršo galvaspilsētas kūkai. Labāko bērnu zīmējumus Rīgas konditori pārvērtīs kūkās, no kurām Rīgas pilsētas svētku laikā tiks izvēlēts šī gada uzvarētājs.

Starp kūku finālistiem ir konditori no "Parunāsim. Kafe'teeka", 3 pavāru restorāna "Tam labam būs augt", "A.L.M.D.", "Skudru pūznis", "Napoleons", kā arī konditore Amanda Freiberga, kas klātienē sacentīsies par "Rīgas kūkas garša 2017" uzvarētāja titulu. Visi finālisti īstenos bērnu – Elīnas, Roberta, Matīsa, Arinas, Samantas un Filipa – idejas.

Fināla pasākums notiks šī gada 16. augustā pulksten 13 Vecrīgā pie viesnīcas "Roma" (Kaļķu ielā 28, Rīgā). Uzvarētāju šogad palīdzēs noteikt Rīgas vicemērs Andris Ameriks. Pasākumā ikviens garāmgājējs varēs nogaršot tortes un nobalsot par savu favorītu. Otru daļu vērtējuma noteiks speciāla žūrija – Vita Jermoloviča (Rīgas tūrisma attīstības biroja valdes priekšsēdētāja/ LiveRiga), Jānis Pumpiņš (Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija), Aija Legzdiņa (AS "Rīgas dzirnavnieks" pārstāve), kā arī šefpavāri un ēdienu blogeri - Lauris Aleksejevs (restorāns "36. Līnija"), Aleksejs Revins (restorāna "Locale" šefpavārs), Aleksandra Nozdračeva (Konditorejas "21 October" konditore, desertu gatavošanas pasniedzēja), Dita Lase (veģetārā uztura skolas "Vegus.lv" vadītāja), Zane Ozoliņa (naskoties.lv, desertu, saldo ēdienu un kūku blogere), Andra Čudare (Delfi.lv "Tasty" satura redaktore), Zane Bitmane (Delfi.lv "Tava Māja" un "Tavs Dārzs" redaktore) un Linda Tellgrena ("Lindas virtuve" blogere).

"Rīgas kūkas garša 2017" notiek vairākos posmos. Pirmajā posmā iedzīvotāji speciālā balsojumā sociālo tīklu vietnē "Facebook" (#hercogsmilti) varēja noteikt labākos bērnu zīmējumus, uz kuriem balstoties konditori izgatavos kūkas. Rīgas kūkas mākslas plenērā piedalījās mazie rīdzinieki no pirmsskolas iestādes "Laumiņas rezidence" un pulciņa "Zīmulis un otiņa" vecumā no 5 – 10 gadiem.

Otrajā posmā Rīgas svētku nedēļā finālā labākie konditori prezentēs rīdziniekiem un speciāli izveidotai žūrijai savas kūkas, no kurām tiks izvēlēta gada uzvarētāja – labākais kūkas stāsts par Rīgu.

Šogad konkurss norisināsies jau trešo gadu. Pērn žūrija kopā ar iedzīvotājiem izvēlējās labāko "Rīgas kūkas garšu 2016" – "Tortes fabrika " kūku "Sirdij mīļais siluets", kas bija stāsts par Rīgas torņiem. Savukārt pirmajā gadā labākās "Rīgas kūkas garšas 2015" titulu ieguva "Bezē konditorejas" kūka "Rīgas Preilene", kas bija konditoru stāsts par gaisīgajām sajūtām Rīgā, kas apbur ar smaržu, viegli reibinošo saldumu, labo garastāvokli un Rīgas simbolu – gaili.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!