Foto: DELFI
Restorāns "Terra" par sevi liek manīt jau iztālēm – ar asu garšaugu aromātu, kurš vējo pa apkaimi un rada šķietamu iespaidu, ka te piedāvā austrumu ēdienus. Bet nē, "Terra" – tas ir neparasts fāstfūda un veselīga uztura salikums. Jauns restorāna koncepts, kā teikts viņu mājas lapā.

Ar šo rakstu "Delfi" turpina projektu, kurā stāstām par to, vai Rīgas restorānos un kafejnīcās iespējams pavakariņot par 10 eiro. Un ja jā, tad ko par šo naudu iespējams saņemt.

Plašas vitrīnas, apdarē dominē koks un metāls, tematiskas rudens dekorācijas – telpas izskatās visnotaļ stilīgas un ietilpīgas. Jāteic, spriežot pēc apmeklētājiem, te galvenokārt "ietilpst" jaunieši un tūristi. Kaut gan šī vieta derēs arī ģimenēm ar bērniem – visjaunākajiem apmeklētājiem sarūpētas krāsojamās lapas, bet nedaudz lielāki bērni var pāršķirstīt kādu žurnālu.

Apkalpošana un ēdienkarte

Laipna un smaidīga meitene mums aši izskaidro restorāna ideju: ēdienkarte tiek dalīta "salātos" (4,50 eiro) un "karstajos ēdienos" (tie paši 4,50 eiro). Katrā no šīm kategorijām var veidot savu sastāvdaļu kombināciju, izvēloties pamatu, kam pievieno gaļu un atsevišķus dārzeņus veidus. Protams, var iet arī vienkāršāko ceļu un izvēlēties kādu no gatavajām idejām, ko piedāvā pavārs. Ēdienkartē ir arī zupas (2,70 eiro), vrapi (4,50 eiro) un deserti (no 1,70 eiro). Deserti un zupas, starp citu, ir mainīgi elementi, jo tiek gatavoti atbilstoši sezonas produktiem un pavāra iedvesmai. Jebkurus salātus vai pamatēdienu var papildināt ar mini zupu par 1,50 eiro.

Pasniegšana un ēdiena kvalitāte

Izvēlējos pamatēdienu no saraksta "Šefpavāra ieteikumi" – kartupeļu biezenis ar vistas fileju, ko papildina kukurūza, tomāti, marinēti gurķīši, bietes un burkāni. Tas viss – dāsni pārliets ar Cēzara mērci. Ideja, protams, interesanta un lieliski piemērota tiem, kam patīk bagātīga garšu daudzveidība uz šķīvja. Ēdiens tiek pasniegts vienkārši, taču, pateicoties dārzeņu krāsainībai, izskatījās apetītlīgi. Kvalitāte arī līmenī. Tomēr nevar noklusēt būtisku trūkumu – ēdiens bija knapi remdens. Visi produkti tika likti no apsildāmajiem traukiem un, spriežot pēc visa, tehnika ne visai labi tiek galā ar nepieciešamās temperatūras uzturēšanu.

Desertam izvēlējos siera kūku (1,79 eiro) un ar šo "Terra" nudien iepriecināja – cepumu drumslas, ko klāj klasisks siera krēms. Kūka pasniegta simpātiskā burciņā un pārlieta ar svaigu ogu mērcīti. Ļoti garšīgi un estētiski nevainojami!

Rezumējums

Neraugoties uz to, ka siltais ēdiens raisīja neviennozīmīgas sajūtas, restorāns visā visumā patika. Svaigi produkti, lieliskas kombinācijas, cena atbilst kvalitātei. Turklāt – ātri un atbilst veselīga uztura principiem. Restorānu "Terra" itin droši var saukt par brīnišķīgu alternatīvu klasiskajam fāstfūdam. 10 eiro limitā pavisam vienkārši iekļaujas salāti vai karstais ēdiens ar mini zupu, kā arī deserts un dzēriens.

10 eiro tests iziets bez jebkādām grūtībām.

Čeks

Foto: DELFI
  • Siltais Terra Winter Boxx: 4,50 eiro
  • Glāze baltvīna: 1,90 eiro
  • Siera kūka: 1,70 eiro

Adrese: Rīga, Blaumaņa iela 9.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!