Foto: DELFI
Ir reizes, kad liktenīgas sagadīšanās rezultātā gadās vakariņot pavisam ne tur, kur sākotnēji iecerēts. Šoreiz tas bija restorāns "Government", kas atrodas uz Avotu un Lāčplēša ielas stūra – nomaļus no ļaužu un ēstuvju pārpildītā pilsētas centra.

Restorāna interjers ir ieturēts bāra stilistikā: grīdas klātas ar tumši pelēku paklāja segumu, melnbaltas sienas, zaļganā tonī izgaismoti griesti un vienkārša dizaina galdi un krēsli. Kopskats ir nenoliedzami mūsdienīgs, bet ne katrai gaumei atbilstošs.

Ēdienkarte

Toties ēdienkartes plašā izvēle patīkami pārsteidz. Tajā atsevišķa sadaļa ir atvēlēta latviešu virtuves tradicionālajiem ēdieniem, tiek piedāvāts nobaudīt vairāk kā desmit veidu uzkodas, salātus (no 3,80 eiro), zupas (no 3,50 eiro), kā arī plašu silto ēdienu klāstu – gan zivju (no 6,80 eiro), gan gaļas (no 4,90 eiro), gan pastas (no 4,50 eiro) un astoņus saldos ēdienus (no 3,20 eiro).

Kaut gan ēdienkartei nav viena dominējoša vadmotīva, lielāko daļu piedāvājuma varētu definēt kā atsauci uz Vidusjūras virtuvi, tomēr apdalīti nejutīsies arī Āzijas garšu cienītāji, jo restorānā var nobaudīt arī divus voka veidus un taizemiešu tradicionālo kokosa zupu ar čili. Īpašnieki ir pacentušies izdabāt visām potenciālo klientu gaumēm – savām garšas kārpiņām atbilstošu atradīs gan nacionālo virtuvi iepazīt kārie tūristi, gan Eiropas un Austrumu virtuves fani.

Pasniegšana, apkalpošana un ēdiena kvalitāte

Kā pamatēdiens tika baudīti klasiskie Cēzara salāti ar bekonu. Diemžēl pavārs, šādi nodēvējot savu meistardarbu, bija, maigi izsakoties, pārcenties. Aisberga salātlapas vieglu roku bija aizstātas ar salātu maisījumu, Cēzara salātu mērce – ar majonēzi, un plānu, kraukšķīgu bekona plāksnīšu vietā salātus rotāja biezas cūkgaļas krūtiņas šķēles. Abstrahējoties no pilnīgi neatbilstošās nosaukuma izvēles, jāatzīst, ka salāti bija patiešām garšīgi, bet tikai kā neslikta versija par Cēzara salātiem.

Desertā izvēle tika izdarīta par labu siera kūkai, un tas, bez šaubām, bija trāpījums desmitniekā, jo kūka bija tiešām garda un izcēlās ar gaumīgu noformējumu. Apkalpošana arī iepriecināja – personāls bija pieklājīgs, uzmanīgs un neuzbāzīgs. Pasūtītos ēdienus un dzērienu nenācās ilgi gaidīt.

Kopsavilkums

Restorānu "Government" varētu ieteikt tiem, kas vēlas par saprātīgu samaksu sātīgi paēst. Šī diez vai būs īstā vieta īpašām svētku reizēm, jo telpām trūkst mājīguma un omulības, bet šeit ir vērts iegriezties kādā darbdienas vakarā vai brīvdienās, kad vēlies atpūsties no vakariņu vai pusdienu gatavošanas.

10 eiro tests: izturēts

Čeks

Cēzara salāti ar bekonu: 5,50 eiro.
Siera kūka ar ogu mērci: 3,20 eiro.
Kauss "Mežpils" tumšā alus: 1,80 eiro.

Adrese: Avotu iela 23, Rīga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!